Sunday, October 16, 2011

die dan saye

saye nak jadi kuat macam die..
saye nak jiwe kental macam die
tapi saye tak macam die
sebab die kuatlah die boleh buat macam tu
sebab die kental la die berjaye melupekan perkare itu
dan mungkin
die dah melalui kesedihan yang agak lame untuk jadi macam tu

tapi saye..
saye cube nak jadi die
walopon saye bukan die
tapi saye nak berjiwe macam die
saye nak berani macam die
walo sikit pon saye tak macam die
tapi sekurang-kurangnye saye bercite-cite nak jadi macam die

sebab ape saye nak jadi macam die?
sebab die kental
sebab die berani
sebab die tabah
dalam menghadapi semua masalah yang datang
die tak kisah ape orang nak kate
"yang penting hati kite"
itu yang saye kagom dengan die
walopon die dipulaukan oleh kawan baik die
walopon die ditinggalkan boypren tercinte
dan walopon die kesedihan dalam tempoh yang lame
dan semue itu dalam waktu yang same
die tabah.
die kate lagi
"mungkin ade pelangi selepas hujan? kite tak tahu..itu semue takdir Allah"
"insyaallah, kesedihan tak akan berpanjangan''

saye kagom dengan die.
walopon dalam kesedihan, die masih mampu tersenyum.
saye cube nak jadi macam die
saye cube nak tabah macam die
saye cube melupekan masalah saye
macam die lupekan masalah die
tapi
saye masih belom boleh buat semue tu
saye masih belom tabah melupekan masalah saye
macam die lupekan masalah die
saye masih belom kuat untuk menghadapi kesedihan yang berpanjangan
saye masih belom bersedie
saye masih takut..



sebab ape..
..
..
..
..

..
..
..
..
..
.
..
..
..
..
sebab saye bukan die..
saye adelah saye..
dan 
yang penting
saye akan cube. !



Saturday, October 15, 2011

on coming convocation..

assalamualaikum..tak jawab dose..
kalo jawab sayang..*bajet maria elena plak..^^
she's osem tau tak???
....
...
...
*membayangkan diri aku adelah die..
apakah? ahaha

ok !
tajuk entry ni..aku konvo da ke?
terkejot?
ye !
sememangnye aku akan terlibat dengan majlis konvokesyen 

tapi 

bukan sebagai graduan
^^
 hanye sebagai penyeri majlis sahaje..aku kan comel !
*tak payah nak muntah ke hape ! memang aku comel okie!

dan untuk itu, minggu terakhir sebelom majlis..kami sebok menjalani latihan
pagi ke pagi..
kali ini..kami akan mengiringi kor suksis dalam majlis perasmian
ye !
sile kagom ! hakhak!

kami !

ex-osmete!


we together ! 


dan 
pade minggu tersebut juge, lecture sebok nak buat test..nak wat presentation
sempatkah?
jom bajet mase sendiri..

T.T

tapi saye suke jadi orang buzy !
not buzy body ok !
hahaha..

ok dah!

p/s:  i will find someone like you, i wish nothing but the best for you !  

Thursday, October 13, 2011

that hurt !

yes..
that hurt me the most !
thank you !

!@#$%^&*---(mencarot)--

sekian~


Monday, October 10, 2011

jodoh la kot

tolong la
ade korang bace entry aku yg sebelom ni?
pasal subject 
comp. network n system?
kau tahu ape berite gumbire yang aku baru dapat tahu?
..
..
..
aku kene buat long report untuk subject nih !
T.T

jodoh agaknye...
oh~


p/s: nak tuka !!!!! T.T

Sunday, October 9, 2011

computer network and system is killing me inside...*die

oh ape yang aku bakal merepek kali ini? 
ye..kali ini berkaitan dengan subject semester 5 yang aku amek..
computer network and system..
oh..baru sekarang aku sedar bahawe zaman persekolahan adelah zaman yang indah belake
T.T
seseorang tolong sedarkan aku cepat ! *dush2!!!
tolonglah..
jangan biarkan perasaan geron..scary..cuak..takot..seram..
dan sebagainye datang dekat dekat ngan aku setiap kali nak masok 
kelas subject nih..
shoooohhh~~~!

wowowowow..ngeri beb wa cakap same lu..
kompem kalo ko kaki tido dalam kelas 
bile masok kelas ni, ko sanggop tahan mate ko dengan batang mop jike perlu..
lecture yang mengaja memang "mamtop' beb !
ko student yang selalu datang lambat?
ye, mungkin sebelom ni datang lambat itu satu perkare biase
tapi bukan untuk subject ni beb..
kompem lepas ni, ko lah yang mencapap kat kerusi paling depan 
sambil menunggu student lain sampai..
paham maksod aku?
dan..
subject ini
memakse
aku 
untuk bayo
dende kat libry sebab aku perlu meminjam buku lagi
untuk kelas seterosnye..
huh !
sedih bukan?

"for those that doesn't looking for any book from the library,
may god bless u.."
paham?
aku yang dengo ni kalo boleh nak lari teros g libry pinjam buku
takot repeat subject ni..
tak mau !!!
T.T

oh lupe jugak!
buat kaki ponteng kelas..
jangan mimpi kalo ko tak datang kelas ko boleh 
dok lepak senang hati bersuke rie bergelak ketawe dirumah..
pastikan ko persiapkan diri dengan report dan juge presentation 5 minit kat depan..
ye
sesekali jadi lecture tak salah bagi korang kan? mungkin juge aku..wawawawa T.T..


p/s: takot nak ponteng kelas minggu depan even ade surat pelepasan...uwuwuwuwuwuwuwuwu...



Tuesday, September 27, 2011

again !

ah ! sekali lagi..kelas ku dipetang hari dicancel kan..suke? oh tidak same sekali..kerane aku akan kebosanan tahap terlampau sehinggakan tido pun akan ku rase satu kerja yang bosan..parah bukan?
mahu ke library kurasekan bukan satu idea yang baik lagi cemerlang kerane pade ketike dan saat ini, diriku malas membuka atau mencari buku...*sebenanye aku ade hutang dengan library utem akibat kelekaan aku memulang buku..apekah? 

oh, sejak akhir-akhir ini, aku terobses dengan lagu cinta mukebuku..sampaikan setiap mase, mulotku akan mengeluarkan lirik2 lagu tersebot dengan sendirinye tanpe aku sedari..out of control weh ! dan terkadang,bile diriku berbelanje di mydin, pakcik mydin pon memaenkan lagu tersebot..apekah ini cinta?oh~~~~cinta dengan lagu??..dahulu, aku sendiri tidak ambil port dalam lagu sebegini..namun..bagaimana boleh ku elakkan? perkara sudah terjadi, oh dunia, mengapakah perkara ini berlaku kepadaku? mengapakah? mengapakah?oh ~



aku sendirik pon tak tau nape tibe-tibe ayat aku skema 80-an...harharhar...tido jom ! krohh krooohhh~~~

Sunday, September 25, 2011

bibik saye kepoh!

salam buat pembace setie..eh cop! aku ade pembace setie?bajet macam hot je kan entry aku sampai ade pembace setie..tak kesah la kan..perasan itu bagus untuk emosi ! 

aku rase la kan, dah lame aku ak tak update blog, mungkinkah faktor kedatangan mahklok asing yang ntah dari mane2 kebumi ini lalu menculik aku atas dasar aku rajin ditambah pule comel yang amat????..mungkin kah? haa.. sempot ko jah nak bace..harharhar..

ye ye, aku memang suke merepek kerepek ni.. sebenonye aku sebok melestarikan sebuah majlis perkahwinan..pergh! ayat nak mantop! kantoi dulu Bahase Melayu aku A1.

perkawinan sape? opkos la bukan aku. aku sekadar penyeri majlis **nak cakap aku comel??musti la..
haa,majlis perkawinan kakak aku yang ke-3 bersame pasangannye..tahniah la buat aku sebab dapat abang baru..**suke la kalo aku nak cakap tahniah kat diri sendiri pon!
haha..tahniah buat akak dan abang ipar !

ha, ni la pengantinnye.

ha! korang jangan nak menggatal tanyer aku bile nak jamah nasi minyak aku pulak..tak pasal-pasal selipo aku kat mulot korang..keji? sekali sekale tak hape kot! mane tak nye..ade due lagi kakak dan abang yang tak kawin..nak jugak tanye aku bile..ces!

ha nak dijadikan cerite,majlis memang berjalan lancar, walopon gerimis sekejap..pengantin pon berseri-seri..erm erm aku tak nak cakap sebenanye, tapi..erm erm...ok! akak aku cantik mase majlis tuh!

okeh!!

the main point aku tulis entry ni sebenanye nak cerite pasal bibik's yang aku import. yep ! bibik import untuk majlis kakak aku. mereke diimport 3, 4 hari lebih awal. opkos la kan..dah namenye bibik, kene la datang awal..


ha ni la bibik-bibik yang aku import..aku bagi name the bibik's ok tak?? kepohnye, hanye yang berade ditempat kejadian je yang tau..pengantin pakai inai, diorang pon sebok nak pakai inai..nasib diorang tak sibok nak kawin jugak kan? ermmmm...o.0..

sebot pasal inai ni, akak aku yang sulong punye lah simpan inai bawah katil sebab nak pakai...bile mase die nak pakai, inai da takde bawah katil..MISTERI betol..die sebok mencarik inai tadi..bile je geng the bibik's aku masok umah, jari diorang sume merah-merah..sah la diorang yang pakai..geli geleman perot aku gelakkan akak aku..keji bukan? ah pedulikkan..

the best part of this bibik's, diorang sanggop berjage sampai pukol 4 pagi semate-mate nak tarok inai di jari  ciapkan cenderemate dari tuan umah..yang sorang kat dapor buat muffin's, yang sorang lagi kat depan tv tengok sinetron bungkos kerepek, ade yang lap daon pisang, ade yang buat kuih koci, ade yang memaen ngan bakal mak mertue..ade jugak yang sampai tertido-tido..nasib tak berdengkor..haha

hari terakhir diorang kat umah aku, aku bawak la diorang jenjalan tengok laot..panas jugak la sebab mase tu ade la dalam pukol 10 lebey..matehari da terik..posing sakan la bibik-bibik ni..yela, dapat cuti..holiday la katekan..result of posing2 diorang:::

ni mane die rubiah ! driver kami dari melake balik johor..diantare kawan-kawan yang lain, yang ni paling ngelat sebab balik umah dari petang jumaat sampai la petang sabtu..almaklomla..rumah pon dekat..

yang ini namenye julpa (bukan name sebena)..rajin! lame jugak die bercite-cite nak datang melawat johor..tup-tup, dapat pegi johor tapi kene buli kat umah aku..xpe2, mane tau ade makcik makcik yang berkenan nak buat ko jadik menantu kan..haha..btw..she's gojes!!!


yang ini bibik paling jelite diantare bibik-bibik yang lain..RAJIN makan jugak ! opkos peramah sangat-sangat..sampaikan ade sorang nenek pon die jadikan kawan..mane die dapat teknik nak kawal orang berumor ni..haha..bukan senang nak geng ngan nenek2 ni oiiii...nak petue?? mintak kat die..


ha yang terakhir ni namenye mijah! panjang sangat? ok jah je la..rajin pakaikan orang inai! inai yang ilang tu,,ni lah sumber punce utame nye..ahaha,,kalo pakaikan orang inai, macam nak menyimen umah! siap dengan ujong sudu, sampai senget-senget kepale..jah jah! lagi satu, die juare tangkap ketam! kitorang kejo bagai nak rak..die sorang je yang dapat ketam..mak ketam kot ko ni?mungkin! haha


diorang memang osem la..walopon kene campak kat rumah tak berpenghuni pon, walopon kene sergah dengan suare lantang dipagi hari pon, walopon didera berjage sampai pepagi bute pon, diorang tetap steady ! walaweh! taon depan satu kali lagi! hahaha..aku booking korang awal2..keh keh!

terime kasih kawan !
dan 
selamat pengantin baru kat akak aku..semoge kekal hingga ke syurga ! insyaallah..

Saturday, August 6, 2011

puase...

sumber? opkos pakcik google..

alhamdulillah..kali ni dipanjangkan umo untuk bertemu dengan ramadhan sekali lagik..syukur..
hoi kawan2..mase puase jangan lah asek tido je..lembik je..lemah je..xbermaye je...
time puase ni lah kite kene tingkatkan amal ibadah kite .. motivasi diri!
time puase ni lah kite aja diri kite,,aja ape?
aja supaye kawal napsu tu..
kenape kene kawal napsu?
sebab kalo ikot napsu mati..penah dengo pepatah tuh? *pepatah ke? 
napsu biasenye bermule dari mane?
dari mate...
so jagelah mate tuh..
sebab ape dari mate?
sebab..mate ni liar..nak tengok itu..nak tengok ini..ish! jahat betol mate ni kan..
lepas tu..dari mate turun ke hati...hati pon pikir macam2..
dari hati timbulnye niat..nampak tak?
bile ade niat..mule merancang nak buat itu, nak buat ini...see??
so, jage mate! kawal napsu..lagik2 time nak pegi beli makanan kat bazar
*tak kan pegi bazar ramadhan kene tutop mate?
bukan tutop mate..kawal! KAWAL lah mate tu
ade paham? *eceh cakap bukan main..aku pon lebey kurang!
time puase kan lapo, dahage...nampak sume bende sedap aje..itu sedap..ini sedap..itu napsu tu..kalo tak kawal..habis semue kite borong..last2? kucing ayam juge yang kenyang! jangan membazir...
bulan puase ni lah kene jimat..
pelihare yang wajib, amalkan yang sunat!
ok?!
semoge Ramadhan kali ini lebih baik dari yang sebelomnye..
lebih bermakne...
insyaallah boleh!
umat islam sentiase boleh!
selamat menjalani ibadah puase semue!



***** jike ramadhan lepas, die ade di depan mate, ramadhan kali ini, hanye pusare sebagai tande..

Thursday, August 4, 2011

kerane minat..

salam buat anda2 yang berade diluar sane...ape kabo? harap sihat lah hendaknye...disini saye. erm erm..ok xnak skema2...
tajuk entry aku kali ni-kerane minat..
ko igt ape aku nak tulis? admire? minat kat laki orang? oh no no..bukan2..xmo jiwang2 sebab aku bukan kaki jiwang! kali ni aku nak citer pasal minat lah..
disebabkan motherboard laptop aku da jahanam, dan mungkin ambik mase yang lame nak repaair-- tak anto lagik pon kat kedai, so, just beberape gambo je yang ade dalam pendrive aku..jom tgk minat ape yang aku nak citer nih...




ok..bende kat atas ni namenye flute..aku pon tak sangke yang aku bakal tiop bende alah ni,,so bile da tiop and reti la nak main sikit2 lagu yang diberi *walopon kebolehan aku bace note fail,,,suke pulak..tensen tu memang ade sebab tiop lame2 akan menyebabkan otak kite kenoneng...so..da diberi, kite amik je la..tiop je...balon aje lah..

ok..time ni aku ngah prektis tiop...action je lebey..sebab ape ade prektis? sebab kitorang kene main untuk opening SUKUM...

ade byk lagik gambo2 menarik aku nak tunjuk, tp nantilah, untuk entry yang bile2 senang aku type, ade pic yang menarik, baru aku tulis dengan semangat nye..uhahahahaha...

oleh yang demikian, 
jumpe lenkali...
adios!


p/s: selamat berpuase semue!


Tuesday, June 14, 2011

sakit hati !

kau lelaki yang meletakkan napsu ditempat tinggi..
mase suke, beriye ko ayat die, tabor janji sane sini. rayu kawan-kawan die soh pujok die terime ko. bile bercinte tak hingat dunie. miss you, love you, macam-macam bentok love ko tarok kat wall die..
bile da berbulan lame nye, ko bosan, jumpe pulak awek lain. 
kunun cinte berbunge semule.
 yang lame bukan jodoh katenye.
 nak mintak putus kesian pule.
 tapi rase sayang dah pudar warnenye. 
benci pule bilang cinte.
 ko lupe mase ko tengah bercinte ! 

ade je bende tak kene kat mate,
saje je nak carik salahnye,
konon ko lelaki macho,
tak nak la kate putus !

seminggu lepas tuh,
ko buat perangai,
nak kasi hangin awek lame ko la kununnye
bile die kate
putus
"yes! peluang !'
"ok kite putus'
saat yang ko tunggu-tunggu da datang,
peluang datang cume sekali,
tak nak keluar dari mulot ko,
keluar dari mulot die,
kunun ko tak bersalah,
kunun ko mangse dalam ini cerite
ok fine !
ko putus....

dalam diam-diam,
ko buat hubungan dengan awek lain
tak sampai seminggu,
i miss you,
you alway in my mind, 
post lagu jiwang2
ape kejadahnye tuh?

ingat !
ape yang kite buat, kadang-kadang akan berbalik pade diri kite sendiri,
kalau bukan sekarang, mungkin satu mase nanti,
tapi, hukum karma,
what goes up must come down.
bile kite tinggalkan seseorang untuk seseorang yang lain,
mungkin perkare yang same akan terjadi terhadap diri kite sendiri,

nasihat ni aku tujukan juge pade diri sendiri,
saling ingat mengingati,


janji Allah..

Perempuan yang jahat untuk lelaki yang jahat dan lelaki yang jahat untuk perempuan yang jahat, perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untuk perempuan yang baik.” (an-Nur':26)

sumber dari pakcik google..

nak carik pasangan yang baik, perbaiki diri kite, insyaallah dipermudahkan segalenye.
p/s:--->just pemerhatian sekeliling, tiade kaitan dengan sesiape, yang kau nak terase kenape?

Saturday, April 2, 2011

wanna try something new....maybe...=)

Assalamualaikum kepade pembace blog nih..
before nih aku penah tulis yang aku akan update satu citer baru beserte dengan pic sekali kan..ingat x? still remember? its okie kalo korang sume tak ingat sebab entry kali nih bukanlah pasal citer yang aku nak citer tuh..ni entry lain...

ok...
before aku start membebel yang ntah pape kejadahnye sekejap lagi..pernah tak terlintas kat kepale otak ko ni yang  ko nak cube sesuatu yang baru..? mesti penah kan? xpayah lah nak tipu kalo ko kate x! penah kan? kan? kan?? saje nak psycho..ahaha
penah kan? kalo dulu korang asek pakai track suit,,sekarang nak ber'jeans',,kalo dulu asek pakai baju-T, sekarang da pakai kemeje, tak kire lah yang plain or kotak-kotak..dan..kalo dulu ko tak pernah ade makwe or pakwe..sekarang da ade...( aku rase xperlu mension kot )
dan 
sekarang..kalo tengok girl2 yang kat luar sane tuh..dulu bertudung bawal sekarang dah ber'shawl'
kalo dulu, tudung bawal lah yang menjadi kegilaan ramai ( bukan lelaki )..lagi banyak manik die..lagi mahal lah harge die..huish! kadang2 sampai beratus..tapi..zaman berubah kan..
macam tu juge manusie..masing2 ade naluri ingin berubah..

sebab ape aku citer pasal shawl nih...hahah
citer die macam nih..

pagi2 bute lagi osmete aku dah buat bising..dari kol 6 sampai lah pkol 7..ade seminar katenyer..bukan2..ade ceramah kat al azim tepi ospital tuh..ceramah ape lah yang diorang nih semangat nak pegi kan..? haaa~ pagi ni, ade ceramah 'kafe cinte' dari uztazah yang selalu kuar kat tv 9 tuh..lupe name die..
dan..selalu nye aku akan ikot, tapi kali nih, aku tak berminat nak pegi..libry utem memanggil2 aku kesane...
punyer lah semangat diorang nih..
celik je mate aku nampak...

what???
HANA TAJIMA kat umah??????
bukan kot...
mungkin... MARIA ELINA???
situasi::'gosok2 mate sampai terkeluar taik mate'

lah~ korang rupenyer...
perrgghhhh!!!kafe cinte punyer pasal, ayu giler osmate aku ari nih..pergghhh!!!
aku macam bermimpi beb!!bukan hanye poyak sayang aku, tapi sume2 pakai shawl..
fuh!!

perghhh!!memang ayu abis lah diorang hari nih..ahahha..
dan..
terlintas kat kepale otak aku 
"nak cube jugak!!!!!"
=p





Saturday, March 12, 2011

another next week~

ok2..tengok tajuk entry je mesti korang da tau kan...aku pon da naik bosan asek2 cakap hujung minggu aku bosan..ye2..aku tau..korang pon da bosan asek2 tengok aku tulis bosan kat entry before nih..nampak la sangat kebosanan tu..sebab tu aku pon bosan nak tulis bosan pade entry kali ni..ye..ujong minggu datang lagi..and ones again, i dont know what to do this week! my ousmate leave me alone in this big haouse..alone..you know...ALONE.........(sambil tu mate pandang kiri, kanan dan belakang)...


ousmate saye masing2 balik kampung..kunun rindukan kampung halaman (last week pon korang balik juge)..dan aku? ye! plan asal nak balik minggu ni..tp mam besar kat kampung kate tak payah balik..belajo katenye..yela2..xbalik la aku ujong minggu nih..
tak ape la..dok sorang2 try siapkan dan completekan assignment yang bergunung tingginye..heh! macam la aku buat kan...(niat da ade kire ok la)

haaaaa!!!aku nak cite pasal cite merong mahawangsa..best! tak sangke itu adelah hasil tangan anak melayu! sokong filem tempatan ok! aku paling suke part kemawas ngan princess kat dalam bilik mase memalam..."selamat malam sayang. xtido lagi?"..kalau tengok sekali lagi kompem aku gelak tahap gaban..ye la..time dalam wayang nak kene baling ngan kasot ke kalau ko gelak sekuat hati?? aku bagi 4 bintang untuk filem ni! mantop walaupon ade part yang nampak tak real!(nasib ade popcorn..kalo x..nak tetido jugak kot aku)



then, selain tu..aku nak suggestkan kat korang cite sanctum..mantop weh cite die..xbernafas kalo tengok..bedebo hati mak nak!

sebenarnye aku ade cite menarik nak dikongsikan bersame..tapi xde pic..cerite tanpe picture ibarat lukisan tanpe warne..tak menarik kan? so...wait for the new update !

p/s:: solat tiang agame..kewajipan bagi kite sebagai umat manusie..kenape diambil ringan hal dose dan pahale? xtakut ke panasnye api nerake? renung2kan~

Sunday, March 6, 2011

hujung minggu datang lagi!

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat awok2 yg sedang membace blog ini..ape khabo?? sihat? cergas? normal? masih berpijak dibumi yang nyata? alhamdulillah..
sekali lagi..aku menghadapi hujung minggu yang membosankan..bosan yang luar biase..bosan tahap mak gaban..sangat bosan..walaupon busy dengan assignment, test, mock interview, proposal, survey, bla bla bla dan sebagainye,,aku masih tetap merase bosan yang teramat..ye! BOSAN!!!! walaupon next week merupakan minggu yang sangat membunuh buat aku...kenape aku bosan????sebab aku sorang je yang rase perasaan nih..the only me..kalo ade geng,,xde la bosan sangat..yang lain sudah 'berteman'..hahaha..walau macam mane pon diorang bosan..diorang ade la 'teman'..aku?? golek sane,,golek sini..golek depan,,golek belakang golek golek golek..macam tu jugak..tetap merase bosan..
arrrggghhh...BOOOOSSSAAAANNNN!!!!


ok! aku bukan nak cakap pasal bosan je..next week memang buzy giler sampai nak kelip mate pon macam bazir mase je..isnin ade test, selase ade mock interview, kene prepare proposal and resume, rabu kene g interview and jalankan survey, khamis ade test lagi, jumaat kene anto 4 bijik assignment..memang mencabar la kan..hohohohohohoho..ternganga sekejap tengok dashboard aku banyak sangat assignment yang nak dianto..(ok! hyperbola sangat).xpe2..melatih diri menjadi panda dalam mase seminggu..cantik! comel! cute!

Thursday, February 24, 2011

terdiam sekejap!

......
senyap sekejap. aku pandang die, die pandang aku..pandang die lagi, die pon melakukan perkare yang same...(agak lame jugak la aksi pandang memandang antare kami), bile dah bosan pandang die, aku bukak beg duit, memandang dengan pandangan yang sedey tahap gaban! aku pandang die buat kali yang ntah la..aku pon da x ingat..curik-curik tengok beg duit die..harap-harap cukop la untuk pembayaran kali nih, nak cancel takut pulak..bukan takut ape..tapi sebab apek tu dah bukak..nak tak nak kami memang takde pilihan..kene jugak beli!

usaha untuk tawar-menawar sememangnye tidak berjaye..( degil btol nampaknye apek sorang nih)..nak buat muke kesian takot die tergode..ishk! tak buleh nih! apek ni separuh usie..nak buat muke menggode kunun-kunun kiut lagi la tak boleh! karang die ikot balik or what so ever..naye la kitorang..aku pandang die...sekali lagi..senyum kelat..muke sedih,,mate kuyu..korang dapat bayangkan x? ( kununnye memang sedey giler la ni)

lepas je bayar..naik moto..rempit balik kolej,

situasi atas skuter biru :
agak agak da jaoh sebatu dengan apek tadi..kitorang pon menjerit sekuat hati..aarrgghhhh!!!!!!menyesal!!!!!!!
MENYESALLLL ok!!!!! mase tu dah tak kisah dah..memang aku dan die menjerit sehabis boleh! orang nak pandang? pandang lah..bukan ko kenal pon kitorang ni sape..sekali lalu je kot..=.='
sepanjang dalam perjalanan..memang kitorang tak berenti cakap, menjerit, gelak ketawe dah macam orang gile sebab tak percaye dengan ape yang berlaku tadi..

tetibe aku terkenang beberape minit sebelom kejadian tadi berlaku;
3.00ptg;
"eh ade msg la plak"-->handpon aku bunyik
yah(bukan name sebenar)-->buat ape? jom jejalan..teman pegi cucuk duit!
aku(gosok gosok mate)-->malaz la..penat..tapi boley jer..gerak lepas asar k
yah-->ok!

nak pegi lepas asar tak jadik sebab nak pegi bank..

3.30ptg 
lokasi kat melake mall..yah ajak pegi tengok wayang..tapi aku poyo nak berjimat..xpe la..beli popcorn je pastu balik..yah x setuju..die ajak pegi mahkota parade..nak amik laptop yang hampir sebulan masok wad icu..

3.35ptg
pegi cucuk duit,,bayo duit baju..simpan yang lebey dalam beg duit..aku pandang dengan penuh kasih sayang..sayang nak gune..ingat baki yang ade aku nak gune dalam mase seminggu..nak berjimat..niat aku semat betol betol dalam hati..nampak aiskrim mcd pon aku buat buat tak nampak..jimat jimat jimat! tu yang aku kate kat diri sendiri..

3.45ptg
situai atas skuter biru..dalam perjalanan ke mahkota parade..lalu jalan jaoh sebab nak elak traffic light..jalan ni  bawak kami keluar dari belakang hospital melake..sepanjang dalam perjalanan nak ke belakang hospital..yah nampak gerai..aku pon nampak la jugak..skuter biru semakin menghampiri gerai tersebot..oh! nak beli ke? tak pe..da lame tak merase..boley lah...

-end of my play back-

oh..mungkin dah rezeki apek tuh..nak buat camane..rase menyesal tuh ade..tapi kitorang redha je..sampai kat kolej..aku tengok bende yang kitorang beli tadi..cantik berbalut dengan plastik merah. sayang rasenye nak bukak plastik merah tu..bertambah sayang bile da bawak naik dari bawah ke tingkat 5 rumah penthouse kami..bende yang seberat 7 kilo tu!!!!!!! cube korang bayangkan~berpeloh! kembang kuncup idong bile da sampai rumah..rase terkilan ditambah pule dengan penat dan peluh..siape buat hal memang carik nahas la time2 macam nih..

xkan nak tgk je kan..da agak agak setengah jam tu..panggil la ousmate ajak kekah ramai ramai..da bersih baru puas hati!

lain kali..janji dah tak nak beli lagi kecuali orang belanje! balik rumah amik yang kat dusun sendiri lagi la best! free je..nak makan banyak mane pon tak kene bayar..jimat pon jimat..puas hati apekan lagi..aarrgghhh!!!!
nak balik kampung makan DURIAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

peristiwe 23 february 2011;
3 bijik durian= 7 kilo = RM 105.00
kunun nye murah hati apek tu kasi sebijik durian percume +.+



sekian!

Friday, February 18, 2011

sentap mungkin!

memang sentap giler la kan bile ko da buat dengan susah payah dan pahit jerihnye..tibe-tibe ade la pulak yang kate ko tiru je...bukan hasil dari titik peluh setempayan ko!
sentap kan..? kan2??
ye2....walaupon niat ko nak bergurau..tapi aku sentap!
arrgghhh!!!..pedulikan itu semue! aku yang buat, aku tau la~
-.-


minggu ni jadual pack gile..weekdays sampai petang..lepas tu weekend ni ari sabtu ade training..ari ahad ade program gotong-royong..next week nye plak test lagi ,lagi.. lagi ..dan lagi...dan mungkin lagi...penat? bile lagi nak penat kan..






Sunday, January 30, 2011

kenape dan kenape..?

aaarrgghh...ak xde idea nak update blog..kenape.? kenape,...dan kenape...???
..actually, there is lot of thing that i wanna share with u guys..but..nothing come out!!!no idea!!=.='
aisey...~~~
oh..! erm..linDan win again! but chong wei give the best performance also...

(=.=)...banyak sangat ceritenye..sampai xtau nak kate yang mane..
lenkali lar~~~ 

Friday, January 21, 2011

die mak saye..

kisah semalam, 20 january 2011...

ye..pade hari semalam merupekan hari lahir buat insan tersayang---->mak ^.^
mase aku call mak..mak bagitau due berite gembire...

1). bot abah yang ilang kat laut beberape minggu yang lalu dah pon dijumpai...kat port...
2). malam ni mak nak wat kenduri doa selamat sempene hari lahir mak + rumah da ciap dinaik taraf + bot da jumpe..

perbualan dalam tepon berakhir dengan "terime kasih"...
yee...
terime kasih mak sebab melahirkan, menyusukan, menjaga dan membesarkan kami adik beradik...
terime kasih kerane sabar dalam mendidik kami yang perangainye berbeze-beze setiap seorang..

terime kasih mak!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

melahirkan 10 orang anak....mendidik 10 orang anak...sekolahkan 10 orang anak...
-mak dan abah sangat hebat!!!!-

ibu mithali ibu yang sejati
kasih sayangmu kasih yang suci
pengorbananmu tiada ganti
jasamu tetap disanubari...


mak dtg melake mase raye haji~
terime kasih mak!!!!!!!


Tuesday, January 18, 2011

ber"hari siswi" di UPM...

pada 15,16 dan 17 januari yang lalu..saye dan rakan-rakan telah mengambil bahagian dalam salah satu acare bersempene hari siswi yang diadekan di upm....(ayat giler skema xboleh blah!)
*teringat diwaktu zaman sekolah ketike cikgu suruh buat karangan yang sangat panjang bla..bla..bla...

ok! stop merepek kerepek dan terkenang-kenang!
entry kali ni ak nak cerite pasal hari siswi kat upm..
disebabkan kelas yang asek batal je..so mase yang agak panjang (kunun2 mase terluang)ni ak nak cite dari awal sampai la akhir pasal hari siswi...


before the new semester begin, my friends ask me to joint dodge ball game...the other members never heard about this game..but,,memandangkan pade suatu ketike sebelum ak masuk matrik..ak memang kaki tgk tv..ckp je cite ape..ak mesti tau..so ak tau la sikit-sikit pasal game nih..bukan penah main ke hape..tapi sebab penah tengok citer die..xsesuai untuk kanak-kanak bawah 13 tahun...so pengetahuan pasal game ni adelah...

sehari before kami bertolak ke UPM ::
-dukecite dimaklumkan bahawe sukan dodge ball dibatalkan..sbb merbahaye la kununnye..
wei..kalo da bahaye..nape la da akhir-akhir baru nak kate bahaye..ceit!
ok! akak-akak yang uruskan kami kate pasukan kami masih dihantar, bukan main dodge ball, tapi touch rugby (rugbi sentuh)
aiyak!! ak yang bukan main comel ni main rugbi sentuh??
takpe-takpe..adventure sikit..macam best sebab ak terbayang-bayang main lari-lari pastu sentuh orang..ermm...macam best la....MACAM ok!!.....

nak dipanjangkan cerite....mase nak bertolak tu..tibe-tibe akak yang uruskan kami sekali lagi kate yang dodgeball dan rubgi sentuh dibatalkan sebab merbahaye...sekali lagi!!!
alahai~
nak main ape kalo gini??
xpe-xpe..kami masih cool sebab akak tu kate kami boley join team futsall!
ok!
saye yang kaki agak sedikit bangku main futsall??
oh xpe..mencube sesuatu yang baru pasti seronok!!!
yang penting kite enjoy!!!!

sabtu, game futsall berlangsung:::
pagi-pagi kami da bersiap..semangat nak menang kununnye...
tau ke xtau ke..janji bola tu masuk pintu gol..kan2..?

kami hebat!!nak lawan..??jom!


aksi bebas sang juare!!kunun...haha

tengok picture kat atas ni macam best je kan..?
sangat seronok..tapi malangnye..kami diberitahu pihak penganjur dah wat ciap-ciap jadual perlawanan..
diorang xnak rombak balik la kununnye..
dipanjangkan cerite lagi..kami x main pon..x join game pon..sekadar tengok je pon..
paham..?
tapi xpe...kami bole jadi penyokong!!!
huhuhu...sedey jugak la time nih~
ko rase mood ak yang mane..??

nak dijadikan cerite lagi...
akak yang uruskan tu kate..
kami boley joint game lain tp sebelah petang..
*mungkin sebab die tahu kami bosan...
yea!!!
so..kami pon pergi lah main game panjat-panjat dinding..
ape..?
wall climbing la...
rase seronok la jugak!!
berciap nak naik!

bile da naik! cam spider pon ade...

da tinggi juge kot...rasenye..


dan akhirnye.....alahai,,da penat!!


ini je game yang kitorang joint time hari siswi...tp penat die sampai hari ni pon x abes lagi..sakit badan..uhuhu
hari ahad tu kami shopping je dalam dewan..shopping.???
boley la...
bertolak balik kul 5!

-trime kasih kpd akak-akak yang uruskan kami...
-trime kasih kpd kawan-kawan di UPM!
-trime kasih juge kpd akak saye yang hanye melambai~alahai!

antare kami n kakak pengurus!!!
abiz comel da nih!

Saturday, January 8, 2011

admire...^^

kalau lah membe ak terbukak blog ak..mesti diorg gelak tahap gaban sebab x percaye ngan entry kali nih...
hahaha
ak pon nak tergelak ngan tajuk entry ni..tp xpe...ak nak cerite the power of somenone that we admire secare senyap-senyap! semue orang mesti penah admire kat seseorg..xkisah la die tu artis ke..penyanyi ke..cikgu ke...lecturer ke, budak kelas sebelah ke..senior ko ke,, or even classmate kite sendiri..pasti pernah! jgn nak tipu sebab ak tahu! aku bukan la adiwira yang ade kuase phsycc yang bole tahu ape isi hati ko..dan aku juge bukanlah org yang pegang watak dalam cite hero yang ade kuase utk bace pikiran ko!

tp..this is common!! perkare ni terjadi kat semue orang! termasoklah diri ak sendiri! ye...aku juge turut mengalami! hahaha...admire secare senyap! ko juge! 
tahu atau tidak..bile ko admire kat someone..ko mesti nak terserempak dengan die setiap hari kan? mesti nak jumpe die walopon ko terpakse buat-buat lalu depan kelas die dengan kelajuan tahap siput sedot, lepas tu jerit x tentu pasal dengan harapan die akan nmpak ko..kalo xpon ko akan buat-buat salah masok lecture hall..bukan ikot pintu belakang..tp depan,,dengan harapan yang same juge-supaye die pandang ko...pastu ko pon malu2 kuar sbb sume org pandang ko..termasoklah lecturer yang mengajar.."oh maaf-maaf..silap kelas"...kununnye...tapi dalam hati.."YESSSSS!!!!!!!! dapat jumpe die!"

itu jike someone yang kite admire tuh dok kat kelas lain...kalo kelas sendiri..?lagi lah ko hepy sebb dapat jumpe die hari-hari..kan2? xpayah nak tipu~
bile die tegor ko, padahal nak pinjam pemadam je...sampai ke malam la ko senyom ala-ala kambing je..sampai rumete ko jatuh dari katil pon ko x pasan...btol kan..? pemadam yang die pinjam tuh..kalo buleh ko nak wat frame kat rumah..Erk..?xpenah la pulak ak wat cam tu

tp tulah...semangat die bile ko admire kat seseorg..hari-hari ko nak g kelas...kalo kuiz or test ko mesti nak score fullmark punyer...kan..? tu la power yang ak nak citer..ko plak asek terase yg die asek pandang ko je kan..(walhal die pandang kawan yang dok kat sebelah ko)
hahahha..ntah la...tp ni la kebenarannye!

aku juge~
sape yang ak admire???ko rase sape??malang kan die..?kesian....huhuhuhu
xkisah la sape die sbb yang penting hari-hari ak nak g kelas!!!!!^.^

p/s:::admire je pon..xsalah kan..?^^




Wednesday, January 5, 2011

setelah seratus hari pemergiannya~

seratus hari sudah berlalu
seratus hari rumah itu kosong
seratus hari juge katil usang itu tidak terusik
dan
selame seratus hari itu juge aku merindui arwah
sangat merinduinye..
kekadang..terbayang dimate..
kekadang terase kehadiran arwah dirumahnye..

-alfatihah buat arwah nenek yg tercinte.~


rumah nyai:: seribu kenangan bersame arwah..

Tuesday, January 4, 2011

tahun baru azam baru?

selamat berjumpe kembali~
setelah hampir sebulan blog ak ni berhabuk
fuh2...
hihi
okie~
setelah sebulan berade di kampung halaman..kini
kembali menyambung pengajian..
result sem lepas naik ckit
haha
bersyukur sahaje...itu usehe kite..mungkin belum cukup utk dapat result yg cemerlang secemerlang budak2 yg lebih cemerlang~
baik!
permulaan sem pade tahun baru menyebabkan aku telah membuat azam baru!
mestikah?
ye...
satu kemestian bagi setiap seorang~semestinye bukan aku sahaje.
btol x btol??
kompem btol!
hahah
baiklah
azam tahun baru kali ni adelah untuk mencapai azam yg sebelum nih.
okie..itulah azam saye

^.^