Thursday, February 24, 2011

terdiam sekejap!

......
senyap sekejap. aku pandang die, die pandang aku..pandang die lagi, die pon melakukan perkare yang same...(agak lame jugak la aksi pandang memandang antare kami), bile dah bosan pandang die, aku bukak beg duit, memandang dengan pandangan yang sedey tahap gaban! aku pandang die buat kali yang ntah la..aku pon da x ingat..curik-curik tengok beg duit die..harap-harap cukop la untuk pembayaran kali nih, nak cancel takut pulak..bukan takut ape..tapi sebab apek tu dah bukak..nak tak nak kami memang takde pilihan..kene jugak beli!

usaha untuk tawar-menawar sememangnye tidak berjaye..( degil btol nampaknye apek sorang nih)..nak buat muke kesian takot die tergode..ishk! tak buleh nih! apek ni separuh usie..nak buat muke menggode kunun-kunun kiut lagi la tak boleh! karang die ikot balik or what so ever..naye la kitorang..aku pandang die...sekali lagi..senyum kelat..muke sedih,,mate kuyu..korang dapat bayangkan x? ( kununnye memang sedey giler la ni)

lepas je bayar..naik moto..rempit balik kolej,

situasi atas skuter biru :
agak agak da jaoh sebatu dengan apek tadi..kitorang pon menjerit sekuat hati..aarrgghhhh!!!!!!menyesal!!!!!!!
MENYESALLLL ok!!!!! mase tu dah tak kisah dah..memang aku dan die menjerit sehabis boleh! orang nak pandang? pandang lah..bukan ko kenal pon kitorang ni sape..sekali lalu je kot..=.='
sepanjang dalam perjalanan..memang kitorang tak berenti cakap, menjerit, gelak ketawe dah macam orang gile sebab tak percaye dengan ape yang berlaku tadi..

tetibe aku terkenang beberape minit sebelom kejadian tadi berlaku;
3.00ptg;
"eh ade msg la plak"-->handpon aku bunyik
yah(bukan name sebenar)-->buat ape? jom jejalan..teman pegi cucuk duit!
aku(gosok gosok mate)-->malaz la..penat..tapi boley jer..gerak lepas asar k
yah-->ok!

nak pegi lepas asar tak jadik sebab nak pegi bank..

3.30ptg 
lokasi kat melake mall..yah ajak pegi tengok wayang..tapi aku poyo nak berjimat..xpe la..beli popcorn je pastu balik..yah x setuju..die ajak pegi mahkota parade..nak amik laptop yang hampir sebulan masok wad icu..

3.35ptg
pegi cucuk duit,,bayo duit baju..simpan yang lebey dalam beg duit..aku pandang dengan penuh kasih sayang..sayang nak gune..ingat baki yang ade aku nak gune dalam mase seminggu..nak berjimat..niat aku semat betol betol dalam hati..nampak aiskrim mcd pon aku buat buat tak nampak..jimat jimat jimat! tu yang aku kate kat diri sendiri..

3.45ptg
situai atas skuter biru..dalam perjalanan ke mahkota parade..lalu jalan jaoh sebab nak elak traffic light..jalan ni  bawak kami keluar dari belakang hospital melake..sepanjang dalam perjalanan nak ke belakang hospital..yah nampak gerai..aku pon nampak la jugak..skuter biru semakin menghampiri gerai tersebot..oh! nak beli ke? tak pe..da lame tak merase..boley lah...

-end of my play back-

oh..mungkin dah rezeki apek tuh..nak buat camane..rase menyesal tuh ade..tapi kitorang redha je..sampai kat kolej..aku tengok bende yang kitorang beli tadi..cantik berbalut dengan plastik merah. sayang rasenye nak bukak plastik merah tu..bertambah sayang bile da bawak naik dari bawah ke tingkat 5 rumah penthouse kami..bende yang seberat 7 kilo tu!!!!!!! cube korang bayangkan~berpeloh! kembang kuncup idong bile da sampai rumah..rase terkilan ditambah pule dengan penat dan peluh..siape buat hal memang carik nahas la time2 macam nih..

xkan nak tgk je kan..da agak agak setengah jam tu..panggil la ousmate ajak kekah ramai ramai..da bersih baru puas hati!

lain kali..janji dah tak nak beli lagi kecuali orang belanje! balik rumah amik yang kat dusun sendiri lagi la best! free je..nak makan banyak mane pon tak kene bayar..jimat pon jimat..puas hati apekan lagi..aarrgghhh!!!!
nak balik kampung makan DURIAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

peristiwe 23 february 2011;
3 bijik durian= 7 kilo = RM 105.00
kunun nye murah hati apek tu kasi sebijik durian percume +.+



sekian!

Friday, February 18, 2011

sentap mungkin!

memang sentap giler la kan bile ko da buat dengan susah payah dan pahit jerihnye..tibe-tibe ade la pulak yang kate ko tiru je...bukan hasil dari titik peluh setempayan ko!
sentap kan..? kan2??
ye2....walaupon niat ko nak bergurau..tapi aku sentap!
arrgghhh!!!..pedulikan itu semue! aku yang buat, aku tau la~
-.-


minggu ni jadual pack gile..weekdays sampai petang..lepas tu weekend ni ari sabtu ade training..ari ahad ade program gotong-royong..next week nye plak test lagi ,lagi.. lagi ..dan lagi...dan mungkin lagi...penat? bile lagi nak penat kan..