Tuesday, June 14, 2011

sakit hati !

kau lelaki yang meletakkan napsu ditempat tinggi..
mase suke, beriye ko ayat die, tabor janji sane sini. rayu kawan-kawan die soh pujok die terime ko. bile bercinte tak hingat dunie. miss you, love you, macam-macam bentok love ko tarok kat wall die..
bile da berbulan lame nye, ko bosan, jumpe pulak awek lain. 
kunun cinte berbunge semule.
 yang lame bukan jodoh katenye.
 nak mintak putus kesian pule.
 tapi rase sayang dah pudar warnenye. 
benci pule bilang cinte.
 ko lupe mase ko tengah bercinte ! 

ade je bende tak kene kat mate,
saje je nak carik salahnye,
konon ko lelaki macho,
tak nak la kate putus !

seminggu lepas tuh,
ko buat perangai,
nak kasi hangin awek lame ko la kununnye
bile die kate
putus
"yes! peluang !'
"ok kite putus'
saat yang ko tunggu-tunggu da datang,
peluang datang cume sekali,
tak nak keluar dari mulot ko,
keluar dari mulot die,
kunun ko tak bersalah,
kunun ko mangse dalam ini cerite
ok fine !
ko putus....

dalam diam-diam,
ko buat hubungan dengan awek lain
tak sampai seminggu,
i miss you,
you alway in my mind, 
post lagu jiwang2
ape kejadahnye tuh?

ingat !
ape yang kite buat, kadang-kadang akan berbalik pade diri kite sendiri,
kalau bukan sekarang, mungkin satu mase nanti,
tapi, hukum karma,
what goes up must come down.
bile kite tinggalkan seseorang untuk seseorang yang lain,
mungkin perkare yang same akan terjadi terhadap diri kite sendiri,

nasihat ni aku tujukan juge pade diri sendiri,
saling ingat mengingati,


janji Allah..

Perempuan yang jahat untuk lelaki yang jahat dan lelaki yang jahat untuk perempuan yang jahat, perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untuk perempuan yang baik.” (an-Nur':26)

sumber dari pakcik google..

nak carik pasangan yang baik, perbaiki diri kite, insyaallah dipermudahkan segalenye.
p/s:--->just pemerhatian sekeliling, tiade kaitan dengan sesiape, yang kau nak terase kenape?