Sunday, October 16, 2011

die dan saye

saye nak jadi kuat macam die..
saye nak jiwe kental macam die
tapi saye tak macam die
sebab die kuatlah die boleh buat macam tu
sebab die kental la die berjaye melupekan perkare itu
dan mungkin
die dah melalui kesedihan yang agak lame untuk jadi macam tu

tapi saye..
saye cube nak jadi die
walopon saye bukan die
tapi saye nak berjiwe macam die
saye nak berani macam die
walo sikit pon saye tak macam die
tapi sekurang-kurangnye saye bercite-cite nak jadi macam die

sebab ape saye nak jadi macam die?
sebab die kental
sebab die berani
sebab die tabah
dalam menghadapi semua masalah yang datang
die tak kisah ape orang nak kate
"yang penting hati kite"
itu yang saye kagom dengan die
walopon die dipulaukan oleh kawan baik die
walopon die ditinggalkan boypren tercinte
dan walopon die kesedihan dalam tempoh yang lame
dan semue itu dalam waktu yang same
die tabah.
die kate lagi
"mungkin ade pelangi selepas hujan? kite tak tahu..itu semue takdir Allah"
"insyaallah, kesedihan tak akan berpanjangan''

saye kagom dengan die.
walopon dalam kesedihan, die masih mampu tersenyum.
saye cube nak jadi macam die
saye cube nak tabah macam die
saye cube melupekan masalah saye
macam die lupekan masalah die
tapi
saye masih belom boleh buat semue tu
saye masih belom tabah melupekan masalah saye
macam die lupekan masalah die
saye masih belom kuat untuk menghadapi kesedihan yang berpanjangan
saye masih belom bersedie
saye masih takut..



sebab ape..
..
..
..
..

..
..
..
..
..
.
..
..
..
..
sebab saye bukan die..
saye adelah saye..
dan 
yang penting
saye akan cube. !



Saturday, October 15, 2011

on coming convocation..

assalamualaikum..tak jawab dose..
kalo jawab sayang..*bajet maria elena plak..^^
she's osem tau tak???
....
...
...
*membayangkan diri aku adelah die..
apakah? ahaha

ok !
tajuk entry ni..aku konvo da ke?
terkejot?
ye !
sememangnye aku akan terlibat dengan majlis konvokesyen 

tapi 

bukan sebagai graduan
^^
 hanye sebagai penyeri majlis sahaje..aku kan comel !
*tak payah nak muntah ke hape ! memang aku comel okie!

dan untuk itu, minggu terakhir sebelom majlis..kami sebok menjalani latihan
pagi ke pagi..
kali ini..kami akan mengiringi kor suksis dalam majlis perasmian
ye !
sile kagom ! hakhak!

kami !

ex-osmete!


we together ! 


dan 
pade minggu tersebut juge, lecture sebok nak buat test..nak wat presentation
sempatkah?
jom bajet mase sendiri..

T.T

tapi saye suke jadi orang buzy !
not buzy body ok !
hahaha..

ok dah!

p/s:  i will find someone like you, i wish nothing but the best for you !  

Thursday, October 13, 2011

that hurt !

yes..
that hurt me the most !
thank you !

!@#$%^&*---(mencarot)--

sekian~


Monday, October 10, 2011

jodoh la kot

tolong la
ade korang bace entry aku yg sebelom ni?
pasal subject 
comp. network n system?
kau tahu ape berite gumbire yang aku baru dapat tahu?
..
..
..
aku kene buat long report untuk subject nih !
T.T

jodoh agaknye...
oh~


p/s: nak tuka !!!!! T.T

Sunday, October 9, 2011

computer network and system is killing me inside...*die

oh ape yang aku bakal merepek kali ini? 
ye..kali ini berkaitan dengan subject semester 5 yang aku amek..
computer network and system..
oh..baru sekarang aku sedar bahawe zaman persekolahan adelah zaman yang indah belake
T.T
seseorang tolong sedarkan aku cepat ! *dush2!!!
tolonglah..
jangan biarkan perasaan geron..scary..cuak..takot..seram..
dan sebagainye datang dekat dekat ngan aku setiap kali nak masok 
kelas subject nih..
shoooohhh~~~!

wowowowow..ngeri beb wa cakap same lu..
kompem kalo ko kaki tido dalam kelas 
bile masok kelas ni, ko sanggop tahan mate ko dengan batang mop jike perlu..
lecture yang mengaja memang "mamtop' beb !
ko student yang selalu datang lambat?
ye, mungkin sebelom ni datang lambat itu satu perkare biase
tapi bukan untuk subject ni beb..
kompem lepas ni, ko lah yang mencapap kat kerusi paling depan 
sambil menunggu student lain sampai..
paham maksod aku?
dan..
subject ini
memakse
aku 
untuk bayo
dende kat libry sebab aku perlu meminjam buku lagi
untuk kelas seterosnye..
huh !
sedih bukan?

"for those that doesn't looking for any book from the library,
may god bless u.."
paham?
aku yang dengo ni kalo boleh nak lari teros g libry pinjam buku
takot repeat subject ni..
tak mau !!!
T.T

oh lupe jugak!
buat kaki ponteng kelas..
jangan mimpi kalo ko tak datang kelas ko boleh 
dok lepak senang hati bersuke rie bergelak ketawe dirumah..
pastikan ko persiapkan diri dengan report dan juge presentation 5 minit kat depan..
ye
sesekali jadi lecture tak salah bagi korang kan? mungkin juge aku..wawawawa T.T..


p/s: takot nak ponteng kelas minggu depan even ade surat pelepasan...uwuwuwuwuwuwuwuwu...