Saturday, July 28, 2012

kepoh.

Assalammualaikum..
ape kabo?
salam Ramadhan buat yang berpuase ;)

ehehe
okeh,
puase da seminggu da. cukop tak korang puase?

Alhamdulillah, semalam tercapai jugak niat nak kumpul ramai2, buke puase same2.
balik kije, anto moto balik rumah, naik kete "TBE"
teros gerak ke alamanda putrajaya.
ye alamanda.
plan asal nak makan just around cyberjaya.
tp sebab beberape perkare yang mungkin tak dapat dielakkan,
alamanda destinasi dituju.
"ayam penyet ap" menjadi pilihan.
sebab ape ap aku pon xtau.

comment:
ayam penyet limbongan kat melake is the best ayam penyet setakat nih. *setakat ni?


Zazu dan Zety. Kaki buli dan yang sering dibuli. 
The organizer untuk event ni. 
erm gambo sedikit gelap. Sebab cahaye
dari belakang. Or maybe bukan? ahaahaa..

mijah ngan kak mimi the gps.
sebab ape gps?
die tau sume jalan. hihi

Tini the boss!
Bos kepade si kaki buli. Means die lah kaki buli paling besau
kat sini.
Zety nak siku zarith yang asek buli die mungkin?
haha.

Tini dan jugak si kiut miut nadia.
Sape nadia ni?
Aku lah semestinye.
Nampak ayam penyet kitorang da sampai?
kang nanti post kat pesbuk 
orang kate bajet good good je kau nak post juadah buke
haha
pedulikkan.

Muke nak bahagie heppy giler dapat buke same2.
Tapi memang heppy pon.

Orang jaoh. Aini gojes ngan Aida gedik.
erm kak long la!
Aini muke gumbire tengok zety kene buli, carik bahan nak buli zety lagik. mungkin?
Kak long nak backup.
Nampak tak?
haha..
Tak dapat tangkap gambo adik la kak long !
;p


Okeh ! Overall dapat kumpul 9 orang termasok adik kak long. haha. Dan-dan panggil kak long. Adik hensem la kak long ;)

Lenkali nak planing keluar siang hari pulak. Malam sekejap sangat. Nak borak panjang lebo pon tak sempat.
Erm ibarat kalo kentot tu separuh je. Tersekse bukan?

Tapi meriah jugak la semalam. Dengan zety yang asek kene buli, Zarith dan Tini yang sentiase ade bahan nak membuli, memang kering gusi asek gelak je. Korang tau kering gusi? Da abis gelak nak tutop mulot, tp bibir sangkot kat gusi sebab kering. Bole bayangkan?
Kawan, bile lame tak jumpe, meriahnye sekampong.

^.^




Sunday, July 15, 2012

that moment..=)

Assalammualaikum,
Hai korang !

Tadi carik lagu bulan bintang,
kenangan gile lagu nih.
Seyes best denga, tak caye? Cube denga.


Then, 
Tetibe sayu je. Ditambah pulak suasane petang hari, peh! Memang layan perasaan.
Belek-belek gambo. 
Jumpe nih!

Tahu? Time ni kitorang satu rumah join marching band.
Gambo kat atas ni performance pertame kitorang dekat sukum 2012. 
Moment ni mungkin da takkan rase lagik sekarang. Sebab ape?
Kitorang da pencen! haha.
Tapi kenangan tetap ade =). 
Lepastu, jumpe lagik gambo mase camping untuk event ni.


Okeh. Meh aku mulekan cerite. Kat atas ni adelah pemilik blog turutaro ini. Ye. Ini aku. Excited dapat pakai topi bersame bulu ayam. Bapak aku kate aku pakai baldi atas kepale.


Seterusnye, minah hidung mancung diatas ini namenye zarith. Yes! Zarith the trumpeter!*abaikan kalo aku x reti eje.
Die merupekan "the founder" untuk grup kami. Die la yang membangkitkan semangat untuk kawan2 yang lain join ini grup.

The tempoyaks ! hiks!
Biah tempoyak ni bajet main drum. Walhal dalam grup, main base drum.
Dan korang tahu? Die lah yang paling gagah, sebab bole angkat itu base drum. Berat woooooo!

That is fatini jelite. Die partner main flute. Dan yang paling handal membunyikkan note paling tinggi. haha.

Dan ade lagik sorang geng kami. Jah. Ye, maap la xbole nak upload gambo beliau time camping nih. Die pon geng kami main flute. Kitorang trio, diberi main bende alah tersebut. 


Dan ape yang paling best dalam grup ini adelah, sume geng ohsem gile. Sporting gile. Sir hamidi pon super duper ohsem plus sporting. 
Dengan grup ni, kitorang stay pepagi kat utem.
Pkol 12 dan 1 dah biase.
March tetengah malam.
Buat bising dekat ppp.
Bajet cool.
Kene marah dengan cleaner.
That moments is owwwwsseeemmm!

owsem sebab bole berlagak macam najwa latip plus yuna. Padahal bukak mp3 kat hp, miming je. 

owsem sebab bole berlagak pandai maen piano, sambil nyanyi. walhal itu sume lakonan semate-mate.
owsem sebab bole berlagak pandai bace note muzik, walhal terkial-kial nak bace. Penoh kertas dengan tulisan tangan dekat bawah note. Bile main, bukan tgk note. Bace tulisan. haha
Dan dalam mase yang same, kesihatan diri dijage. Medal diatas menunjukkan kami menjuarai tempat pertame dalam beregu wanita di hari belia 2011. Ohsem kan?

=)

Saturday, July 7, 2012

eh prektikel

oh hai kawan2
assalamualaikum, 
sihat? makin sihat? sihat sihat? 

berabok jugak la blog ni bile takde mase nak mengupdate. Busy la katekan. Mane tak nye, esaiment yang sampai abis paper baru siap, setady week yang macam nak amik test je.,project lagik yang menyerabotkan  kepale otak. Mane la ade mase nak curik-curik mengumpat kat blog. haih.

sepanjang setady week.

relay yang berjaye.

masalah relay sampai ke suboh baru siap. tq YB ! =)

hah nampak? sampai kesuboh baru balik rumah. Gare-gare project yang "ok xnak cakap".

hasil bising2 setady week.


Okeh. Sekarang ade mase. Baru ade mase. Ade mase untuk merepek kat sini. Ye! kat sini. Sini je la tempat ak nak merepek satu due. 

Kalo korang nak tau, aku baru je abis peyyperr sabtu yang lepas. paeyyperr paling last kat utem, hari sabtu pagi ! hooiiii! tak penah-penah aku amik peyper ari sabtu. special punye paper sebab tak boleh jawab! hoh! tapi sebab die last paper, xde mase nak sedey. rase nak balik je membuak. tapi tengah packing2 barang pon, sedey lagik. sebabnye bukan balik rumah sendirik. tumpang rumah akak 2 bulan sebab prektikel punye pasal. sedey bukan? ye sedey. sobssss..

Ape yang tak best time prektikel ni adelah rase bosan tahap nak korek bijik mate. ye la. bosan gile, nak tido segan, walaupon xde kije. Dari pemerhatian yang aku jalankan sepanjang aku dok perhatikan fb nih, hampir  semue rakan2 mengalami masalah yang same, iaitu bosan. Tak boleh nak elak. Dan aku tak de tips nak elakkan bosan. korang kalo ade boleh share.

okeh. 
lagik, time-time macam ni la baru rase yang melake punye segalenye. tempat makan yang best, student price yang paling penting, coconut shake yang best, tempat potostat yang best gile.,jalan raye yang best. oh.,hatiku rindukan melake. 
ko tahu? ari tu pegi paso malam, akak belik coconut shake. ko tahu rase ape? kelape+aiskrim+ais ketol.!! itu bukan coconut shake la weh !
lagik, pepagi nak g kije, terpakse merempoh jem, balik kije juge perkare yang same.
nak belik topup, semue stesen minyak abis topup. kene masok jj.
nak belik goreng pisang bukan main payah nak dapat.
n yang paling tak best, nak kuar lepak, kawan sume jaoh.

moral of the story? bersyukur dengan ape yang ade ari ni. =)

hey.,
rindu lepak same kawan2. rindu nak jalan rumah kawan2.
bile sensorang diperantauan, sume perasaan rindu datang, haih.
rindu nak kesane, rindu nak kesini, rindu nak kesitu sane sini lah !

inilah namenye coconut shake !

ha ini la baru coconut shake, nampak tak jup tgh korek cawan? sedap weh coconut shake kat melake, kat keyy ell and even johor, belom penah rase coconut shake sehebat kat melake. Cubelah kalo x caye =)




ok dah !