Tuesday, August 28, 2012

bukan pasal raye.

Assalamualaikum..
okeh.
Entry kali ni bukan lah pasal raye.
Juge tiade gamba gamba raye. keciwe? 
ye ye aku tau, kite baru je sambot hari raye. 
Oh hampir terlupe. Selamat Hari Raya Aidilfitri buat yang sudi bace blog busuk nih. Maap Zahir Batin la ye kalau ade yang tersentap dengan tulisan, serte luahan hati. Luahan ke? Ape ape je lah. Dan maap juge kalo terkasar bahase, tercarut dimane-mane. Okeh ?
Ha pasal raye nanti aku cerite. Pukal punye cerite. 

Pejam celik pejam celik, aik?? Minggu ni final week intern la beb! Serius ! Alahai. Bile sensorang duduk dalam bilik yang terpencil, ditemani kipas parkinson, lipas yang dalam botol ntah hidop ke mati ke, hasil tangkapan beberape minggu lepas, akibat curik masok dari tingkap belakang, ha kan amik kau aku takot nak bukak. Mane la tau bukak bukak teros die lompat terkam gigit aku? Mane tau? Kan? baru la aku terase manis jugak kenangan ber intern nih. Aku mase mule mule masok, siap buat carta untuk aku pangkah seperti dibawaah! Ye! Serius aku buat, tampal kat board yang ade kat meje aku. Pedulikkan la bos tengok. Aku puas! Tiap-tiap minggu, asal masok je hari jumaat, siap siap aku pangkah satu week. Perasaan mase pangkah tu, pergh ! Tak dapat digambarkan dengan kate kate beb.



Khamis nih last. 
Alasan untung ponteng konon nak balik awal da aku siapkan awal awal, tapi malangnye, lecturer penilai dapat hidu niat jahat aku. Sebab tu agaknye die set tarikh nak datang menilai mase ari khamis tu jugak. Adoi. 

Setle sampai ari khamis. Ari jumaat tu kene pulangkan diri ini ke kampung halaman sebab sepupu aku nikah beb. Pagi pagi kene bertolak sebab aku kene bawak Jupri si skuter ni balik melake. Adoi! Satu hal lagik. Aku tak penah merentas negeri naik skuter beb. So kali ni beranikan diri dari sri kembangan ke melake. Insyaallah. 

Abang ipar siap tanye, " ko tak de kawan laki ke yang bole tolong bawak motor ko sampai melake ni nadi?"
Aku selambe " takde. mane ade kawan laki kat sini"
" ko kene carik pakwe la nadi".

lol. Nak carik boypreng bukan semudah beli gule-gule okeh? 
keh3.

Insyaallah boleh !
Boleh ape? Bukan carik boypreng! Tapi boleh bawak moto pegi melake! Insyaallah.

Selamat Hari Raye Maap Zahir Batin!
Selamat Beraye!
Selamat Habis Intern sume :)


peace :p

Saturday, August 11, 2012

cikgu.

Ha dalam mase seminggu nih, ramai pulak cikgu sekolah menengah rindu. Bile aku cakap pasal plan nak pegi melawat time raye, masing-masing terharu. "Alhamdulillah, ingat lagi rupenye kat cikgu. "
='(
Mane boleh lupekan cikgu yang banyak sangat berjase kat anak murid?
Kan?
Insyaallah cikgu. Kalau takde ape-ape halangan, sampai lah kami :)

Thursday, August 2, 2012

kawan.



kawan.

semoge persahabatan yang telah terjalin 
tidak seperti pelangi.
hadirnya sekejap, itupun sesudah hujan membasahi bumi.



kawan.
semoge persahabatan persahabatan yang telah terbina
tidak seperti bulan.
yang hanya menumpang cahaya si matahari.



kawan.
semoga persahabatan ini,
bak laut yang luas.
walau ade pasang surutnye,
tapi tak pernah kering.

**
bergaduh itu biase.
tapi bile bergaduh tak bertegur tu luar biase.
ego dalam diri.
tak mahu mengalah.

semoge dijauhkan dengan perkare sedemikian.
tidak mahu persahabatan yang terjalin semakin pudar dan hilang serinye.

walaupun da ade kawan baru, kawan lame jangan dilupe.
sahabat baru dan lame tidak akan same kan?
lelaki dan perempuan manekan pernah same. kalo same, haih, ajaibnye dunie. dan tak semue perkare boleh dicerite bersame. kadang-kadang, sahabat boleh jadi musuh paling bahaye. 

semoge persahabatan kite tak macam tu. bialah ape orang nak kate. kite je yang tahu cerite. ^^



*p/s: tengah merancang nak buat sesuatu yang extraordinary. larat ke tak larat, belakang cerite. niat da ade, kire ohsem la jugak ! hehe