Thursday, October 11, 2012

sesaje.

Asalamualikum dan selamat pagi petang siang malam buat kamu kamu dan kamu yang sedang membace atau yang sedang tgk kawan yang membace. ok tak kisah.

Tahu tak orang yang berpendirian teguh ni kekadang bole juge kite assume orang yang keras kepale? Bagi aku ye. Berpendirian teguh untuk certain thing tu lain cerite.

Disebabkan aku tengah bosan dan nak keluar pulak panas, so aku nak kongsikan satu cerite. Ye, kalo dikupaskan sangat menarik. Baru baru ni kitorang kene buat satu presentation pasal engineering ethics case study.

"The space shuttle challenger" adelah salah satu case yang sangat menarik utuk dibace. Try to read it. Okeh?

Semalam, mase kelas koku, sangat mencabar stamina aku yang da berkurun tak exercise. Kitorang kene lari padang 4 kali sambil buat lompat bintang 10 kali setiap satu pusingan. Paham? Dah la aku datang lambat. Nasib tak kene lari sensorang.

Kebetulan hari nak ujan, so kelas koku petang tu abis awal, dalam 6.30 pm gitu. Ape yang menariknye kelas koku semalam, ade satu part exercise tu kitorang kene baring ngadap langit, sambil angkat kaki. Ko tahu perasaan baring ngadap langit macam mane? Bile pandang langit tu, aku rase tenang yang amat. Perasaan tenang tu ade. Luasnye langit. Indahnye ciptaan Allah. Subhanallah. Maha Suci Allah !

Korang try la buat, baring ngadap langit. Tapi jangan la buat tetengah padang time hari guruh nak ujan. Tak memasal kang rentung disambar petir. Aku da bagi precaution disini. :)


Oh dan aku ade peringatan disini. Sejak aku bukak account Twitter, macam lagho je hari hari aku. Sume bende aku nak tweet. Macam retis pulak aku rase. Buat kije sikit, Tweet je banyak. So kalo korang masih belom ade acc twitter tu, xpayah la buat. Suggestion aje. Aku pon nak slow je sebab bukan ramai pon yang follow. Budak kelas pon tak ramai. So tak effective kalo nak menyampaikan maklumat. :)

Minggu depan macam banyak je kijenye memandangkan banyak report kene anta, assignment kene siapkan,  test yang berderet mintak dijawab dan juge program terakhir faculty punye persatuan. Nasib event tu setengah hari je.