Sunday, January 30, 2011

kenape dan kenape..?

aaarrgghh...ak xde idea nak update blog..kenape.? kenape,...dan kenape...???
..actually, there is lot of thing that i wanna share with u guys..but..nothing come out!!!no idea!!=.='
aisey...~~~
oh..! erm..linDan win again! but chong wei give the best performance also...

(=.=)...banyak sangat ceritenye..sampai xtau nak kate yang mane..
lenkali lar~~~ 

Friday, January 21, 2011

die mak saye..

kisah semalam, 20 january 2011...

ye..pade hari semalam merupekan hari lahir buat insan tersayang---->mak ^.^
mase aku call mak..mak bagitau due berite gembire...

1). bot abah yang ilang kat laut beberape minggu yang lalu dah pon dijumpai...kat port...
2). malam ni mak nak wat kenduri doa selamat sempene hari lahir mak + rumah da ciap dinaik taraf + bot da jumpe..

perbualan dalam tepon berakhir dengan "terime kasih"...
yee...
terime kasih mak sebab melahirkan, menyusukan, menjaga dan membesarkan kami adik beradik...
terime kasih kerane sabar dalam mendidik kami yang perangainye berbeze-beze setiap seorang..

terime kasih mak!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

melahirkan 10 orang anak....mendidik 10 orang anak...sekolahkan 10 orang anak...
-mak dan abah sangat hebat!!!!-

ibu mithali ibu yang sejati
kasih sayangmu kasih yang suci
pengorbananmu tiada ganti
jasamu tetap disanubari...


mak dtg melake mase raye haji~
terime kasih mak!!!!!!!


Tuesday, January 18, 2011

ber"hari siswi" di UPM...

pada 15,16 dan 17 januari yang lalu..saye dan rakan-rakan telah mengambil bahagian dalam salah satu acare bersempene hari siswi yang diadekan di upm....(ayat giler skema xboleh blah!)
*teringat diwaktu zaman sekolah ketike cikgu suruh buat karangan yang sangat panjang bla..bla..bla...

ok! stop merepek kerepek dan terkenang-kenang!
entry kali ni ak nak cerite pasal hari siswi kat upm..
disebabkan kelas yang asek batal je..so mase yang agak panjang (kunun2 mase terluang)ni ak nak cite dari awal sampai la akhir pasal hari siswi...


before the new semester begin, my friends ask me to joint dodge ball game...the other members never heard about this game..but,,memandangkan pade suatu ketike sebelum ak masuk matrik..ak memang kaki tgk tv..ckp je cite ape..ak mesti tau..so ak tau la sikit-sikit pasal game nih..bukan penah main ke hape..tapi sebab penah tengok citer die..xsesuai untuk kanak-kanak bawah 13 tahun...so pengetahuan pasal game ni adelah...

sehari before kami bertolak ke UPM ::
-dukecite dimaklumkan bahawe sukan dodge ball dibatalkan..sbb merbahaye la kununnye..
wei..kalo da bahaye..nape la da akhir-akhir baru nak kate bahaye..ceit!
ok! akak-akak yang uruskan kami kate pasukan kami masih dihantar, bukan main dodge ball, tapi touch rugby (rugbi sentuh)
aiyak!! ak yang bukan main comel ni main rugbi sentuh??
takpe-takpe..adventure sikit..macam best sebab ak terbayang-bayang main lari-lari pastu sentuh orang..ermm...macam best la....MACAM ok!!.....

nak dipanjangkan cerite....mase nak bertolak tu..tibe-tibe akak yang uruskan kami sekali lagi kate yang dodgeball dan rubgi sentuh dibatalkan sebab merbahaye...sekali lagi!!!
alahai~
nak main ape kalo gini??
xpe-xpe..kami masih cool sebab akak tu kate kami boley join team futsall!
ok!
saye yang kaki agak sedikit bangku main futsall??
oh xpe..mencube sesuatu yang baru pasti seronok!!!
yang penting kite enjoy!!!!

sabtu, game futsall berlangsung:::
pagi-pagi kami da bersiap..semangat nak menang kununnye...
tau ke xtau ke..janji bola tu masuk pintu gol..kan2..?

kami hebat!!nak lawan..??jom!


aksi bebas sang juare!!kunun...haha

tengok picture kat atas ni macam best je kan..?
sangat seronok..tapi malangnye..kami diberitahu pihak penganjur dah wat ciap-ciap jadual perlawanan..
diorang xnak rombak balik la kununnye..
dipanjangkan cerite lagi..kami x main pon..x join game pon..sekadar tengok je pon..
paham..?
tapi xpe...kami bole jadi penyokong!!!
huhuhu...sedey jugak la time nih~
ko rase mood ak yang mane..??

nak dijadikan cerite lagi...
akak yang uruskan tu kate..
kami boley joint game lain tp sebelah petang..
*mungkin sebab die tahu kami bosan...
yea!!!
so..kami pon pergi lah main game panjat-panjat dinding..
ape..?
wall climbing la...
rase seronok la jugak!!
berciap nak naik!

bile da naik! cam spider pon ade...

da tinggi juge kot...rasenye..


dan akhirnye.....alahai,,da penat!!


ini je game yang kitorang joint time hari siswi...tp penat die sampai hari ni pon x abes lagi..sakit badan..uhuhu
hari ahad tu kami shopping je dalam dewan..shopping.???
boley la...
bertolak balik kul 5!

-trime kasih kpd akak-akak yang uruskan kami...
-trime kasih kpd kawan-kawan di UPM!
-trime kasih juge kpd akak saye yang hanye melambai~alahai!

antare kami n kakak pengurus!!!
abiz comel da nih!

Saturday, January 8, 2011

admire...^^

kalau lah membe ak terbukak blog ak..mesti diorg gelak tahap gaban sebab x percaye ngan entry kali nih...
hahaha
ak pon nak tergelak ngan tajuk entry ni..tp xpe...ak nak cerite the power of somenone that we admire secare senyap-senyap! semue orang mesti penah admire kat seseorg..xkisah la die tu artis ke..penyanyi ke..cikgu ke...lecturer ke, budak kelas sebelah ke..senior ko ke,, or even classmate kite sendiri..pasti pernah! jgn nak tipu sebab ak tahu! aku bukan la adiwira yang ade kuase phsycc yang bole tahu ape isi hati ko..dan aku juge bukanlah org yang pegang watak dalam cite hero yang ade kuase utk bace pikiran ko!

tp..this is common!! perkare ni terjadi kat semue orang! termasoklah diri ak sendiri! ye...aku juge turut mengalami! hahaha...admire secare senyap! ko juge! 
tahu atau tidak..bile ko admire kat someone..ko mesti nak terserempak dengan die setiap hari kan? mesti nak jumpe die walopon ko terpakse buat-buat lalu depan kelas die dengan kelajuan tahap siput sedot, lepas tu jerit x tentu pasal dengan harapan die akan nmpak ko..kalo xpon ko akan buat-buat salah masok lecture hall..bukan ikot pintu belakang..tp depan,,dengan harapan yang same juge-supaye die pandang ko...pastu ko pon malu2 kuar sbb sume org pandang ko..termasoklah lecturer yang mengajar.."oh maaf-maaf..silap kelas"...kununnye...tapi dalam hati.."YESSSSS!!!!!!!! dapat jumpe die!"

itu jike someone yang kite admire tuh dok kat kelas lain...kalo kelas sendiri..?lagi lah ko hepy sebb dapat jumpe die hari-hari..kan2? xpayah nak tipu~
bile die tegor ko, padahal nak pinjam pemadam je...sampai ke malam la ko senyom ala-ala kambing je..sampai rumete ko jatuh dari katil pon ko x pasan...btol kan..? pemadam yang die pinjam tuh..kalo buleh ko nak wat frame kat rumah..Erk..?xpenah la pulak ak wat cam tu

tp tulah...semangat die bile ko admire kat seseorg..hari-hari ko nak g kelas...kalo kuiz or test ko mesti nak score fullmark punyer...kan..? tu la power yang ak nak citer..ko plak asek terase yg die asek pandang ko je kan..(walhal die pandang kawan yang dok kat sebelah ko)
hahahha..ntah la...tp ni la kebenarannye!

aku juge~
sape yang ak admire???ko rase sape??malang kan die..?kesian....huhuhuhu
xkisah la sape die sbb yang penting hari-hari ak nak g kelas!!!!!^.^

p/s:::admire je pon..xsalah kan..?^^




Wednesday, January 5, 2011

setelah seratus hari pemergiannya~

seratus hari sudah berlalu
seratus hari rumah itu kosong
seratus hari juge katil usang itu tidak terusik
dan
selame seratus hari itu juge aku merindui arwah
sangat merinduinye..
kekadang..terbayang dimate..
kekadang terase kehadiran arwah dirumahnye..

-alfatihah buat arwah nenek yg tercinte.~


rumah nyai:: seribu kenangan bersame arwah..

Tuesday, January 4, 2011

tahun baru azam baru?

selamat berjumpe kembali~
setelah hampir sebulan blog ak ni berhabuk
fuh2...
hihi
okie~
setelah sebulan berade di kampung halaman..kini
kembali menyambung pengajian..
result sem lepas naik ckit
haha
bersyukur sahaje...itu usehe kite..mungkin belum cukup utk dapat result yg cemerlang secemerlang budak2 yg lebih cemerlang~
baik!
permulaan sem pade tahun baru menyebabkan aku telah membuat azam baru!
mestikah?
ye...
satu kemestian bagi setiap seorang~semestinye bukan aku sahaje.
btol x btol??
kompem btol!
hahah
baiklah
azam tahun baru kali ni adelah untuk mencapai azam yg sebelum nih.
okie..itulah azam saye

^.^