Saturday, August 6, 2011

puase...

sumber? opkos pakcik google..

alhamdulillah..kali ni dipanjangkan umo untuk bertemu dengan ramadhan sekali lagik..syukur..
hoi kawan2..mase puase jangan lah asek tido je..lembik je..lemah je..xbermaye je...
time puase ni lah kite kene tingkatkan amal ibadah kite .. motivasi diri!
time puase ni lah kite aja diri kite,,aja ape?
aja supaye kawal napsu tu..
kenape kene kawal napsu?
sebab kalo ikot napsu mati..penah dengo pepatah tuh? *pepatah ke? 
napsu biasenye bermule dari mane?
dari mate...
so jagelah mate tuh..
sebab ape dari mate?
sebab..mate ni liar..nak tengok itu..nak tengok ini..ish! jahat betol mate ni kan..
lepas tu..dari mate turun ke hati...hati pon pikir macam2..
dari hati timbulnye niat..nampak tak?
bile ade niat..mule merancang nak buat itu, nak buat ini...see??
so, jage mate! kawal napsu..lagik2 time nak pegi beli makanan kat bazar
*tak kan pegi bazar ramadhan kene tutop mate?
bukan tutop mate..kawal! KAWAL lah mate tu
ade paham? *eceh cakap bukan main..aku pon lebey kurang!
time puase kan lapo, dahage...nampak sume bende sedap aje..itu sedap..ini sedap..itu napsu tu..kalo tak kawal..habis semue kite borong..last2? kucing ayam juge yang kenyang! jangan membazir...
bulan puase ni lah kene jimat..
pelihare yang wajib, amalkan yang sunat!
ok?!
semoge Ramadhan kali ini lebih baik dari yang sebelomnye..
lebih bermakne...
insyaallah boleh!
umat islam sentiase boleh!
selamat menjalani ibadah puase semue!



***** jike ramadhan lepas, die ade di depan mate, ramadhan kali ini, hanye pusare sebagai tande..

Thursday, August 4, 2011

kerane minat..

salam buat anda2 yang berade diluar sane...ape kabo? harap sihat lah hendaknye...disini saye. erm erm..ok xnak skema2...
tajuk entry aku kali ni-kerane minat..
ko igt ape aku nak tulis? admire? minat kat laki orang? oh no no..bukan2..xmo jiwang2 sebab aku bukan kaki jiwang! kali ni aku nak citer pasal minat lah..
disebabkan motherboard laptop aku da jahanam, dan mungkin ambik mase yang lame nak repaair-- tak anto lagik pon kat kedai, so, just beberape gambo je yang ade dalam pendrive aku..jom tgk minat ape yang aku nak citer nih...




ok..bende kat atas ni namenye flute..aku pon tak sangke yang aku bakal tiop bende alah ni,,so bile da tiop and reti la nak main sikit2 lagu yang diberi *walopon kebolehan aku bace note fail,,,suke pulak..tensen tu memang ade sebab tiop lame2 akan menyebabkan otak kite kenoneng...so..da diberi, kite amik je la..tiop je...balon aje lah..

ok..time ni aku ngah prektis tiop...action je lebey..sebab ape ade prektis? sebab kitorang kene main untuk opening SUKUM...

ade byk lagik gambo2 menarik aku nak tunjuk, tp nantilah, untuk entry yang bile2 senang aku type, ade pic yang menarik, baru aku tulis dengan semangat nye..uhahahahaha...

oleh yang demikian, 
jumpe lenkali...
adios!


p/s: selamat berpuase semue!