Tuesday, September 27, 2011

again !

ah ! sekali lagi..kelas ku dipetang hari dicancel kan..suke? oh tidak same sekali..kerane aku akan kebosanan tahap terlampau sehinggakan tido pun akan ku rase satu kerja yang bosan..parah bukan?
mahu ke library kurasekan bukan satu idea yang baik lagi cemerlang kerane pade ketike dan saat ini, diriku malas membuka atau mencari buku...*sebenanye aku ade hutang dengan library utem akibat kelekaan aku memulang buku..apekah? 

oh, sejak akhir-akhir ini, aku terobses dengan lagu cinta mukebuku..sampaikan setiap mase, mulotku akan mengeluarkan lirik2 lagu tersebot dengan sendirinye tanpe aku sedari..out of control weh ! dan terkadang,bile diriku berbelanje di mydin, pakcik mydin pon memaenkan lagu tersebot..apekah ini cinta?oh~~~~cinta dengan lagu??..dahulu, aku sendiri tidak ambil port dalam lagu sebegini..namun..bagaimana boleh ku elakkan? perkara sudah terjadi, oh dunia, mengapakah perkara ini berlaku kepadaku? mengapakah? mengapakah?oh ~



aku sendirik pon tak tau nape tibe-tibe ayat aku skema 80-an...harharhar...tido jom ! krohh krooohhh~~~

Sunday, September 25, 2011

bibik saye kepoh!

salam buat pembace setie..eh cop! aku ade pembace setie?bajet macam hot je kan entry aku sampai ade pembace setie..tak kesah la kan..perasan itu bagus untuk emosi ! 

aku rase la kan, dah lame aku ak tak update blog, mungkinkah faktor kedatangan mahklok asing yang ntah dari mane2 kebumi ini lalu menculik aku atas dasar aku rajin ditambah pule comel yang amat????..mungkin kah? haa.. sempot ko jah nak bace..harharhar..

ye ye, aku memang suke merepek kerepek ni.. sebenonye aku sebok melestarikan sebuah majlis perkahwinan..pergh! ayat nak mantop! kantoi dulu Bahase Melayu aku A1.

perkawinan sape? opkos la bukan aku. aku sekadar penyeri majlis **nak cakap aku comel??musti la..
haa,majlis perkawinan kakak aku yang ke-3 bersame pasangannye..tahniah la buat aku sebab dapat abang baru..**suke la kalo aku nak cakap tahniah kat diri sendiri pon!
haha..tahniah buat akak dan abang ipar !

ha, ni la pengantinnye.

ha! korang jangan nak menggatal tanyer aku bile nak jamah nasi minyak aku pulak..tak pasal-pasal selipo aku kat mulot korang..keji? sekali sekale tak hape kot! mane tak nye..ade due lagi kakak dan abang yang tak kawin..nak jugak tanye aku bile..ces!

ha nak dijadikan cerite,majlis memang berjalan lancar, walopon gerimis sekejap..pengantin pon berseri-seri..erm erm aku tak nak cakap sebenanye, tapi..erm erm...ok! akak aku cantik mase majlis tuh!

okeh!!

the main point aku tulis entry ni sebenanye nak cerite pasal bibik's yang aku import. yep ! bibik import untuk majlis kakak aku. mereke diimport 3, 4 hari lebih awal. opkos la kan..dah namenye bibik, kene la datang awal..


ha ni la bibik-bibik yang aku import..aku bagi name the bibik's ok tak?? kepohnye, hanye yang berade ditempat kejadian je yang tau..pengantin pakai inai, diorang pon sebok nak pakai inai..nasib diorang tak sibok nak kawin jugak kan? ermmmm...o.0..

sebot pasal inai ni, akak aku yang sulong punye lah simpan inai bawah katil sebab nak pakai...bile mase die nak pakai, inai da takde bawah katil..MISTERI betol..die sebok mencarik inai tadi..bile je geng the bibik's aku masok umah, jari diorang sume merah-merah..sah la diorang yang pakai..geli geleman perot aku gelakkan akak aku..keji bukan? ah pedulikkan..

the best part of this bibik's, diorang sanggop berjage sampai pukol 4 pagi semate-mate nak tarok inai di jari  ciapkan cenderemate dari tuan umah..yang sorang kat dapor buat muffin's, yang sorang lagi kat depan tv tengok sinetron bungkos kerepek, ade yang lap daon pisang, ade yang buat kuih koci, ade yang memaen ngan bakal mak mertue..ade jugak yang sampai tertido-tido..nasib tak berdengkor..haha

hari terakhir diorang kat umah aku, aku bawak la diorang jenjalan tengok laot..panas jugak la sebab mase tu ade la dalam pukol 10 lebey..matehari da terik..posing sakan la bibik-bibik ni..yela, dapat cuti..holiday la katekan..result of posing2 diorang:::

ni mane die rubiah ! driver kami dari melake balik johor..diantare kawan-kawan yang lain, yang ni paling ngelat sebab balik umah dari petang jumaat sampai la petang sabtu..almaklomla..rumah pon dekat..

yang ini namenye julpa (bukan name sebena)..rajin! lame jugak die bercite-cite nak datang melawat johor..tup-tup, dapat pegi johor tapi kene buli kat umah aku..xpe2, mane tau ade makcik makcik yang berkenan nak buat ko jadik menantu kan..haha..btw..she's gojes!!!


yang ini bibik paling jelite diantare bibik-bibik yang lain..RAJIN makan jugak ! opkos peramah sangat-sangat..sampaikan ade sorang nenek pon die jadikan kawan..mane die dapat teknik nak kawal orang berumor ni..haha..bukan senang nak geng ngan nenek2 ni oiiii...nak petue?? mintak kat die..


ha yang terakhir ni namenye mijah! panjang sangat? ok jah je la..rajin pakaikan orang inai! inai yang ilang tu,,ni lah sumber punce utame nye..ahaha,,kalo pakaikan orang inai, macam nak menyimen umah! siap dengan ujong sudu, sampai senget-senget kepale..jah jah! lagi satu, die juare tangkap ketam! kitorang kejo bagai nak rak..die sorang je yang dapat ketam..mak ketam kot ko ni?mungkin! haha


diorang memang osem la..walopon kene campak kat rumah tak berpenghuni pon, walopon kene sergah dengan suare lantang dipagi hari pon, walopon didera berjage sampai pepagi bute pon, diorang tetap steady ! walaweh! taon depan satu kali lagi! hahaha..aku booking korang awal2..keh keh!

terime kasih kawan !
dan 
selamat pengantin baru kat akak aku..semoge kekal hingga ke syurga ! insyaallah..