Tuesday, December 4, 2012

Buat kamu..




kamu

yang berada dikejauhan
yang sudah agak lama ku kenali
tapi bersua muka boleh ku kira dengan jari..
bahawasanya aku pengen kau tahu
perasaan aneh sebegini bukan selalu 
kerap meniti dibibir
tapi, singgah dihati?
ini pertama kali
ku pengen kau tahu
andai aku pilihan hatimu
bilang padaku
setidaknya aku tahu
yang aku masih bisa terus menunggu. 

:)


Thursday, October 11, 2012

sesaje.

Asalamualikum dan selamat pagi petang siang malam buat kamu kamu dan kamu yang sedang membace atau yang sedang tgk kawan yang membace. ok tak kisah.

Tahu tak orang yang berpendirian teguh ni kekadang bole juge kite assume orang yang keras kepale? Bagi aku ye. Berpendirian teguh untuk certain thing tu lain cerite.

Disebabkan aku tengah bosan dan nak keluar pulak panas, so aku nak kongsikan satu cerite. Ye, kalo dikupaskan sangat menarik. Baru baru ni kitorang kene buat satu presentation pasal engineering ethics case study.

"The space shuttle challenger" adelah salah satu case yang sangat menarik utuk dibace. Try to read it. Okeh?

Semalam, mase kelas koku, sangat mencabar stamina aku yang da berkurun tak exercise. Kitorang kene lari padang 4 kali sambil buat lompat bintang 10 kali setiap satu pusingan. Paham? Dah la aku datang lambat. Nasib tak kene lari sensorang.

Kebetulan hari nak ujan, so kelas koku petang tu abis awal, dalam 6.30 pm gitu. Ape yang menariknye kelas koku semalam, ade satu part exercise tu kitorang kene baring ngadap langit, sambil angkat kaki. Ko tahu perasaan baring ngadap langit macam mane? Bile pandang langit tu, aku rase tenang yang amat. Perasaan tenang tu ade. Luasnye langit. Indahnye ciptaan Allah. Subhanallah. Maha Suci Allah !

Korang try la buat, baring ngadap langit. Tapi jangan la buat tetengah padang time hari guruh nak ujan. Tak memasal kang rentung disambar petir. Aku da bagi precaution disini. :)


Oh dan aku ade peringatan disini. Sejak aku bukak account Twitter, macam lagho je hari hari aku. Sume bende aku nak tweet. Macam retis pulak aku rase. Buat kije sikit, Tweet je banyak. So kalo korang masih belom ade acc twitter tu, xpayah la buat. Suggestion aje. Aku pon nak slow je sebab bukan ramai pon yang follow. Budak kelas pon tak ramai. So tak effective kalo nak menyampaikan maklumat. :)

Minggu depan macam banyak je kijenye memandangkan banyak report kene anta, assignment kene siapkan,  test yang berderet mintak dijawab dan juge program terakhir faculty punye persatuan. Nasib event tu setengah hari je.




Tuesday, August 28, 2012

bukan pasal raye.

Assalamualaikum..
okeh.
Entry kali ni bukan lah pasal raye.
Juge tiade gamba gamba raye. keciwe? 
ye ye aku tau, kite baru je sambot hari raye. 
Oh hampir terlupe. Selamat Hari Raya Aidilfitri buat yang sudi bace blog busuk nih. Maap Zahir Batin la ye kalau ade yang tersentap dengan tulisan, serte luahan hati. Luahan ke? Ape ape je lah. Dan maap juge kalo terkasar bahase, tercarut dimane-mane. Okeh ?
Ha pasal raye nanti aku cerite. Pukal punye cerite. 

Pejam celik pejam celik, aik?? Minggu ni final week intern la beb! Serius ! Alahai. Bile sensorang duduk dalam bilik yang terpencil, ditemani kipas parkinson, lipas yang dalam botol ntah hidop ke mati ke, hasil tangkapan beberape minggu lepas, akibat curik masok dari tingkap belakang, ha kan amik kau aku takot nak bukak. Mane la tau bukak bukak teros die lompat terkam gigit aku? Mane tau? Kan? baru la aku terase manis jugak kenangan ber intern nih. Aku mase mule mule masok, siap buat carta untuk aku pangkah seperti dibawaah! Ye! Serius aku buat, tampal kat board yang ade kat meje aku. Pedulikkan la bos tengok. Aku puas! Tiap-tiap minggu, asal masok je hari jumaat, siap siap aku pangkah satu week. Perasaan mase pangkah tu, pergh ! Tak dapat digambarkan dengan kate kate beb.



Khamis nih last. 
Alasan untung ponteng konon nak balik awal da aku siapkan awal awal, tapi malangnye, lecturer penilai dapat hidu niat jahat aku. Sebab tu agaknye die set tarikh nak datang menilai mase ari khamis tu jugak. Adoi. 

Setle sampai ari khamis. Ari jumaat tu kene pulangkan diri ini ke kampung halaman sebab sepupu aku nikah beb. Pagi pagi kene bertolak sebab aku kene bawak Jupri si skuter ni balik melake. Adoi! Satu hal lagik. Aku tak penah merentas negeri naik skuter beb. So kali ni beranikan diri dari sri kembangan ke melake. Insyaallah. 

Abang ipar siap tanye, " ko tak de kawan laki ke yang bole tolong bawak motor ko sampai melake ni nadi?"
Aku selambe " takde. mane ade kawan laki kat sini"
" ko kene carik pakwe la nadi".

lol. Nak carik boypreng bukan semudah beli gule-gule okeh? 
keh3.

Insyaallah boleh !
Boleh ape? Bukan carik boypreng! Tapi boleh bawak moto pegi melake! Insyaallah.

Selamat Hari Raye Maap Zahir Batin!
Selamat Beraye!
Selamat Habis Intern sume :)


peace :p

Saturday, August 11, 2012

cikgu.

Ha dalam mase seminggu nih, ramai pulak cikgu sekolah menengah rindu. Bile aku cakap pasal plan nak pegi melawat time raye, masing-masing terharu. "Alhamdulillah, ingat lagi rupenye kat cikgu. "
='(
Mane boleh lupekan cikgu yang banyak sangat berjase kat anak murid?
Kan?
Insyaallah cikgu. Kalau takde ape-ape halangan, sampai lah kami :)

Thursday, August 2, 2012

kawan.



kawan.

semoge persahabatan yang telah terjalin 
tidak seperti pelangi.
hadirnya sekejap, itupun sesudah hujan membasahi bumi.



kawan.
semoge persahabatan persahabatan yang telah terbina
tidak seperti bulan.
yang hanya menumpang cahaya si matahari.



kawan.
semoga persahabatan ini,
bak laut yang luas.
walau ade pasang surutnye,
tapi tak pernah kering.

**
bergaduh itu biase.
tapi bile bergaduh tak bertegur tu luar biase.
ego dalam diri.
tak mahu mengalah.

semoge dijauhkan dengan perkare sedemikian.
tidak mahu persahabatan yang terjalin semakin pudar dan hilang serinye.

walaupun da ade kawan baru, kawan lame jangan dilupe.
sahabat baru dan lame tidak akan same kan?
lelaki dan perempuan manekan pernah same. kalo same, haih, ajaibnye dunie. dan tak semue perkare boleh dicerite bersame. kadang-kadang, sahabat boleh jadi musuh paling bahaye. 

semoge persahabatan kite tak macam tu. bialah ape orang nak kate. kite je yang tahu cerite. ^^



*p/s: tengah merancang nak buat sesuatu yang extraordinary. larat ke tak larat, belakang cerite. niat da ade, kire ohsem la jugak ! hehe




Saturday, July 28, 2012

kepoh.

Assalammualaikum..
ape kabo?
salam Ramadhan buat yang berpuase ;)

ehehe
okeh,
puase da seminggu da. cukop tak korang puase?

Alhamdulillah, semalam tercapai jugak niat nak kumpul ramai2, buke puase same2.
balik kije, anto moto balik rumah, naik kete "TBE"
teros gerak ke alamanda putrajaya.
ye alamanda.
plan asal nak makan just around cyberjaya.
tp sebab beberape perkare yang mungkin tak dapat dielakkan,
alamanda destinasi dituju.
"ayam penyet ap" menjadi pilihan.
sebab ape ap aku pon xtau.

comment:
ayam penyet limbongan kat melake is the best ayam penyet setakat nih. *setakat ni?


Zazu dan Zety. Kaki buli dan yang sering dibuli. 
The organizer untuk event ni. 
erm gambo sedikit gelap. Sebab cahaye
dari belakang. Or maybe bukan? ahaahaa..

mijah ngan kak mimi the gps.
sebab ape gps?
die tau sume jalan. hihi

Tini the boss!
Bos kepade si kaki buli. Means die lah kaki buli paling besau
kat sini.
Zety nak siku zarith yang asek buli die mungkin?
haha.

Tini dan jugak si kiut miut nadia.
Sape nadia ni?
Aku lah semestinye.
Nampak ayam penyet kitorang da sampai?
kang nanti post kat pesbuk 
orang kate bajet good good je kau nak post juadah buke
haha
pedulikkan.

Muke nak bahagie heppy giler dapat buke same2.
Tapi memang heppy pon.

Orang jaoh. Aini gojes ngan Aida gedik.
erm kak long la!
Aini muke gumbire tengok zety kene buli, carik bahan nak buli zety lagik. mungkin?
Kak long nak backup.
Nampak tak?
haha..
Tak dapat tangkap gambo adik la kak long !
;p


Okeh ! Overall dapat kumpul 9 orang termasok adik kak long. haha. Dan-dan panggil kak long. Adik hensem la kak long ;)

Lenkali nak planing keluar siang hari pulak. Malam sekejap sangat. Nak borak panjang lebo pon tak sempat.
Erm ibarat kalo kentot tu separuh je. Tersekse bukan?

Tapi meriah jugak la semalam. Dengan zety yang asek kene buli, Zarith dan Tini yang sentiase ade bahan nak membuli, memang kering gusi asek gelak je. Korang tau kering gusi? Da abis gelak nak tutop mulot, tp bibir sangkot kat gusi sebab kering. Bole bayangkan?
Kawan, bile lame tak jumpe, meriahnye sekampong.

^.^




Sunday, July 15, 2012

that moment..=)

Assalammualaikum,
Hai korang !

Tadi carik lagu bulan bintang,
kenangan gile lagu nih.
Seyes best denga, tak caye? Cube denga.


Then, 
Tetibe sayu je. Ditambah pulak suasane petang hari, peh! Memang layan perasaan.
Belek-belek gambo. 
Jumpe nih!

Tahu? Time ni kitorang satu rumah join marching band.
Gambo kat atas ni performance pertame kitorang dekat sukum 2012. 
Moment ni mungkin da takkan rase lagik sekarang. Sebab ape?
Kitorang da pencen! haha.
Tapi kenangan tetap ade =). 
Lepastu, jumpe lagik gambo mase camping untuk event ni.


Okeh. Meh aku mulekan cerite. Kat atas ni adelah pemilik blog turutaro ini. Ye. Ini aku. Excited dapat pakai topi bersame bulu ayam. Bapak aku kate aku pakai baldi atas kepale.


Seterusnye, minah hidung mancung diatas ini namenye zarith. Yes! Zarith the trumpeter!*abaikan kalo aku x reti eje.
Die merupekan "the founder" untuk grup kami. Die la yang membangkitkan semangat untuk kawan2 yang lain join ini grup.

The tempoyaks ! hiks!
Biah tempoyak ni bajet main drum. Walhal dalam grup, main base drum.
Dan korang tahu? Die lah yang paling gagah, sebab bole angkat itu base drum. Berat woooooo!

That is fatini jelite. Die partner main flute. Dan yang paling handal membunyikkan note paling tinggi. haha.

Dan ade lagik sorang geng kami. Jah. Ye, maap la xbole nak upload gambo beliau time camping nih. Die pon geng kami main flute. Kitorang trio, diberi main bende alah tersebut. 


Dan ape yang paling best dalam grup ini adelah, sume geng ohsem gile. Sporting gile. Sir hamidi pon super duper ohsem plus sporting. 
Dengan grup ni, kitorang stay pepagi kat utem.
Pkol 12 dan 1 dah biase.
March tetengah malam.
Buat bising dekat ppp.
Bajet cool.
Kene marah dengan cleaner.
That moments is owwwwsseeemmm!

owsem sebab bole berlagak macam najwa latip plus yuna. Padahal bukak mp3 kat hp, miming je. 

owsem sebab bole berlagak pandai maen piano, sambil nyanyi. walhal itu sume lakonan semate-mate.
owsem sebab bole berlagak pandai bace note muzik, walhal terkial-kial nak bace. Penoh kertas dengan tulisan tangan dekat bawah note. Bile main, bukan tgk note. Bace tulisan. haha
Dan dalam mase yang same, kesihatan diri dijage. Medal diatas menunjukkan kami menjuarai tempat pertame dalam beregu wanita di hari belia 2011. Ohsem kan?

=)

Saturday, July 7, 2012

eh prektikel

oh hai kawan2
assalamualaikum, 
sihat? makin sihat? sihat sihat? 

berabok jugak la blog ni bile takde mase nak mengupdate. Busy la katekan. Mane tak nye, esaiment yang sampai abis paper baru siap, setady week yang macam nak amik test je.,project lagik yang menyerabotkan  kepale otak. Mane la ade mase nak curik-curik mengumpat kat blog. haih.

sepanjang setady week.

relay yang berjaye.

masalah relay sampai ke suboh baru siap. tq YB ! =)

hah nampak? sampai kesuboh baru balik rumah. Gare-gare project yang "ok xnak cakap".

hasil bising2 setady week.


Okeh. Sekarang ade mase. Baru ade mase. Ade mase untuk merepek kat sini. Ye! kat sini. Sini je la tempat ak nak merepek satu due. 

Kalo korang nak tau, aku baru je abis peyyperr sabtu yang lepas. paeyyperr paling last kat utem, hari sabtu pagi ! hooiiii! tak penah-penah aku amik peyper ari sabtu. special punye paper sebab tak boleh jawab! hoh! tapi sebab die last paper, xde mase nak sedey. rase nak balik je membuak. tapi tengah packing2 barang pon, sedey lagik. sebabnye bukan balik rumah sendirik. tumpang rumah akak 2 bulan sebab prektikel punye pasal. sedey bukan? ye sedey. sobssss..

Ape yang tak best time prektikel ni adelah rase bosan tahap nak korek bijik mate. ye la. bosan gile, nak tido segan, walaupon xde kije. Dari pemerhatian yang aku jalankan sepanjang aku dok perhatikan fb nih, hampir  semue rakan2 mengalami masalah yang same, iaitu bosan. Tak boleh nak elak. Dan aku tak de tips nak elakkan bosan. korang kalo ade boleh share.

okeh. 
lagik, time-time macam ni la baru rase yang melake punye segalenye. tempat makan yang best, student price yang paling penting, coconut shake yang best, tempat potostat yang best gile.,jalan raye yang best. oh.,hatiku rindukan melake. 
ko tahu? ari tu pegi paso malam, akak belik coconut shake. ko tahu rase ape? kelape+aiskrim+ais ketol.!! itu bukan coconut shake la weh !
lagik, pepagi nak g kije, terpakse merempoh jem, balik kije juge perkare yang same.
nak belik topup, semue stesen minyak abis topup. kene masok jj.
nak belik goreng pisang bukan main payah nak dapat.
n yang paling tak best, nak kuar lepak, kawan sume jaoh.

moral of the story? bersyukur dengan ape yang ade ari ni. =)

hey.,
rindu lepak same kawan2. rindu nak jalan rumah kawan2.
bile sensorang diperantauan, sume perasaan rindu datang, haih.
rindu nak kesane, rindu nak kesini, rindu nak kesitu sane sini lah !

inilah namenye coconut shake !

ha ini la baru coconut shake, nampak tak jup tgh korek cawan? sedap weh coconut shake kat melake, kat keyy ell and even johor, belom penah rase coconut shake sehebat kat melake. Cubelah kalo x caye =)




ok dah !

Friday, May 4, 2012

accidently accident.

Assalamualaikum, ape kabo uols? Semoge sihat dan ceria selalu. Buat yang sakit, semoge diberi kesihatan, diberi kesembuhan dan juge diberi semangat super power rangers untuk menghadapi hari-hari seperti hari ini esok dan akan datang. Ingat ! Sakit penghapus dose, ^_^

okeh cantek !
okeh hensem!

Berbelit-belit jugak lah lidah nak menyebot tajok entry aku kali ni. Bajet orang putih. Nak speaking je kau ! Okeh ! "Accidently accident"???

Baru beberape hari ni aku dapat berite yang mendukecitekan. Member aku accident beb ! langgar van beb ! die naik moto beb ! Walaupon aku dan member tu tak serapat A dan B, tapi sebab da namenye kawan, aku pon susah hati. Sepailang-pailang aku nih, aku mudah tersentoh tahu?! Tengok luke-luke kat kaki, muke, badan dan tangan, aku dapat bayangkan betape diorang kental beb tahan sakit. Sedangkan jerawat yang tumboh kicik kat muke je aku da menjerit-jerit nak picit, inikan pule luke yang lagik beso dari jerawat yang merate kat badan. 

Nyilu beb bile aku tengok luke-luke diorang. Sedih pon ade. Empeti apetah lagik. Nak tangkap leleh, aku kene cool beb. Aku kakak kawasan kot ! *perasan. Padahal malu sebab member ramai. 

Orang kate, bile naik motor, kalau tak jatuh, tak luke, make tak sah! Sinonim bile naik motor akan merase jatuh motor. Teringat kisah mase aku mude-mude dolu. Baru-baru bawak motor. Baru belajar jadik pailang. Pergh. Bile ingat-ingat balik, tersengih-sengih macam kerang busuk aku sensorang. Mane tak nye, sedih ade, kelako pon ade. Haih.

Accidently accident kali pertame:
situasi : baru pandai bawak motor keliling rumah, bajet nak pegi kedai beli bawang sebab mak suruh.
mangsa : aku + motor honda lampu bulat taon 90-an kot.
tahap kecederaan : calar sikit-sikit + malu.

Aku start motor. tolak motor turun bukit. Tak masok gear sebab aku bajet kalo masok gear, turun bukit laju macam roket. Akhirnye, sebab tak masok gear punye pasal, memang motor tu turun bukit laju macam roket, break punye break, masok jugak semak kebon kelape Ramli depan rumah. Dah jatoh tengok kiri kanan, xde orang, lekas-lekas bangon. Angkat motor. Preng preng prenggggggg pegi kedai buat-buat macam xde ape ape jadik.

Accidently accident kali kedue:
situasi : da pandai bawak motor. anta adik pegi sekolah agame.
mangsa : aku + motor besa sikit=modenas
tahap kecederaan : luke-luke + malu.

Lepas adik turun motor, aku teros jalan balik. Kebetolan jalan dekat dengan kedai runcit, sebelah rumah mek klate. Dan kebetolan juge, time tu ramai pulak mokcik-mokcik dok sembang-sembang petang.

aku : preenngg prennggg preeennnggggggg
mokcik-mokcik: pot pet pot pet
aku : preeennnnggggg
mokcik mokcik : pot pet pot pet
sampai kat selekoh, aku brek mengejot sebab ade orang gile bawak kete laju dalam kampong. puuiihhh !
aku : aaaaahhhhhggghh....maaaakkkkk..
mokcik-mokcit: .......
Sekali lagik jatoh motor, brek dekat kawasan berpasir. Tercampak masok longkang yang bersemak.
aku : tak bergerak dalam longkang
mokcik mokcik: hoi ! anak meni jatoh motor. tengok sane
Sambil tu beberape jejake idaman kampong berlari dapatkan aku.
Aku? Masih tak bangon. Erm erm nak pure-pure pengsan lah. Tapi tak jadik. Aku bangon, tengok diorang da angkat kan motor. Tengok keadaan diri. Okeh baju tak koyak koyak seksi. Cakap terime kasih, naik motor, prennnggggggg balik rumah.

Accidently accident kali ketige:
situasi : balik ngaji. ujan gerimis
mangsa: aku+ kuya+budak naik beskal+motor honda bulat taon 90-an edisi renovate sikit
tahap kecederaan: parah

-aku da malas nak taip-


p/s: buat kawan yang sedang luke-luke, diharapkan tabah menempuhi hari-hari bersame luke-luke. Get well soon kawan ! ^^v

Monday, March 26, 2012

korang da apehal?

eh semenjak due menjak ni makin menjadi jadi pulak die cintan cinton.
aku tau lah kau da ade yang punye, tapi tak payah la nak mantol sangat.
geli!
benci benci benci benci benci benci !!!!!!!!!!!!!!!
*ok aku hide ko !

p/s: ditujukan buat pasangan yang asek update status pasal cinte padahal da ade pasangan lepastu ayat nak pasrah macam kene tinggal walhal bahagie asek kuar dating! mencik !*okgedik !

Friday, March 2, 2012

mencari datok

25 Februari 2012.

Bunyi jam yang baru je aku beli kat mydin bising menjerit disubuh hari. Owh ye, kalo korang nak tau, jam ni memang sengaja aku beli sebagai pemangkin untuk aku bangon sesuboh hari. Sangat berkesan. Kenape aku nekad nak beli? Sebabnye, semester ni berderet seminggu kelas start pukol 8 pagi *berdarah hidong.
Dan kalo korang jenis yang suke berangan main2 air dalam bilik air, cuci bilik air pastu baru nak mandi, aku syorkan korang beli jam ni supaya dapat bangkit awal pagi. Contohnye seperti aku. Solusi kepade permasalahan aku ni, aku terpakse beli jugak. So, untuk lebih manje, aku bagi name jam baru aku ni "MANJE". Manje kan? suwwwit kot !!

meriahnye la..
'
bunyik yang hebat datangnye dari sini. !


Owh okie sudah ! lepas je manje kejotkan aku, berdesup aku siap. Dengan barang yang tak kemas satu hape pon lagik, dengan baju yang tak tau nak pakai yang mane satu, dengan tudung yang belom bergosok, sumenye aku siapkan sepantas kilat tahap kelajuan cahaya ! Kau tahu aku nak pegi mane? Ye ! *sambil menggengam tangan, kembangkan hidung, mate keatas, mulot ala2 comel.
Gunung Datok destinasi dituju. Bas pukol lapan, pukol 7.45am aku baru terhegeh-hegeh nak kuar rumah ! Salah sendiri !

Aku nak cite lebih pon xtau nak gambarkan dengan kate2. So, tengoklah hasilnye aku mencari datok di Gunung Datok. muehehehe........

Sebelom naik, tunjok kuat !

Partner saye ! Bajet cool je. haha

Geng saye. Muke semangat giler.

Gambo yang kat atas ni masing-masing muke cerie, excited, gumbira dan semangat tahap maksimum. Semangat nak naik bas. Tido ! Sebab memasing bangon awal gile. haha.

 berjalan ke kaki gunung.

kaki bukit. penat !

posing abis kat kaki bukit.

Bile da panjat, amek kau ! haha

ponat bebeno. mano poie air den ni ha..alahai~

guider kami !

masih lagik cool ! power !

Kawan aku yang sorang ni sampai puncak dulu daripada aku. Kelajuan kuase kude tahap 4 aku rase. Yela, sebelom naik, abis satu tin redbull ditelan. Aku? biaselah......

kepenatan weh !

5 minit kemudian......

the view..

Bile sampai puncak, tengok pemandangan, Subhanallah! Cantik ! Indahnye ciptaan Allah ! Hilang sume penat. Berbaloi rasenye !
Walaupon sebelom ni aku tobat tak nak naik gunung lagik lepas naik Gunung Ledang, tapi kau tahu ape? Penat yang dirasai berbaloi bile da sampai puncak ! Dan aku jugak tobat tak nak naik lagik dah Gunung Datok ! Tapi bile ade yang ajak, takkan nak tolak pulak? kan?  =) 









Wednesday, February 22, 2012

Merepek xde kije !

Assalamualaikum =)

Aku benci lah ! Tiap kali nak buat entry baru, pening kepale nak pikir ape tajok yang amat2lah sesuai dengan cerite yang aku nak sampaikan. Natijahnye, teknik penyampaian cerite aku memang fail dengan tajuk. Haih !

Ko tahu? Pagi ni bukan main lagik perot aku meragam. Tak selese betol. Nak kate lapo, semalam due bijik beger da aku telan. Nak kate cirit, takde pulak simptom2 yang tersebut. Mungkin cacing dalam perot nak makan beger McD? Ko jangan carik pasal cacing ! Duit ptptn tak masuk lagik. Nak cakar dinding sekarang memang tak dapat ape2 hasil la jawabnye.

 Ha kalo korang sume nak tahu, aku dah pon memulekan semester baru tanpe duit ptptn yang dijangke masok minggu depan. Ibarat kais pagi simpan sampai ke petang la. Dan yang terbaiknye, hari pertame memulekan kuliah, dah diberi assignment. Cemerlang? hewhewhew.

Dan hari semalam memang mencabar emosi aku. Kau tahu? Pagi2 da dapat mesej dari seorang kawan yang suspect diri sendiri mungkin dijangkiti denggi. Aku sepantas kilat habiskan dulu anime naruto, berdesup siap2 nak pegi bawak die ke klinik. Turun-turun aku da nampak cermin side mirror moto kat bawah tergolek-golek.
macam ni la lebih kurang die tergolek.

Tergelak aku sesorang. "Sampai tercabot side mirror? Dasyat betol kau nih!" *bermonolog.
Tapi kau tahu ape? Side mirror itu adelah kepunyaan aku !! Arrggghhh!! Memang aku puji lah kan kepade si pelaku yang  masih lagik misteri. Terime kasih daun keladi. Aku nampak ko buat lagik, memang aku kejo dengan sapu lidi !

Bukan main payah aku nak buat die "back to normal". Macam2 gaye aku buat. Hadoi2. Kesudahannye, aku bawak moto semalam takde side mirror. Yang ade cume batang kepade side mirror. Bangge tatkale ade mate2 yang memandang sambil sengih2 kambing.

seharian aku bawak moto tanpe yang berbulat merah !

Gasak je la kan. de emergency call. Nak pegi kedai moto tak bukak lagi. Ke bulan pon aku rase selamat lagik la sebab sebelah lagik ade. *mate keatas, kelip laju.

Okeh ! Sekarang tengah sibok nak carik tempat nak buat latihan industri. Hadoi pening lagik. Satu company da tolak cakap tak lame lagik die nak bungkus dah. Tunggu lagik reply dari diorang2. Harap2 dapat la yang dekat2 dengan rumah nih ha. amin! Takpayah dah nak pikir pasal makan2 ni.

okie dokie ! jumpe di next entry !
^^v

Thursday, January 12, 2012

kisahnye..

hai u olls !

tau tak? minggu pertame exam week da berlalu..hoyeh ! alhamdulillah, 3 paper pertame selamat dijawab, 3? erm actually 4 paper la kalo masok sekali ngan paper arab. heh ! aku amik arab tau. kalo dulu mase sekolah agame, kelas bahase arab je mesti liat, lambat nak masok kelas. kalo pegi toilet or kantin, mesti balik kelas lambat. tapi kalo munakahat, xpayah cite la, kompem tak keluar kelas..haha..uztaz ajo best !
ok berbalik kepade bahase arab tadi..da bole la cakap arab dengan yakin..hihi..kaifa haluka? masmuka? ha macam orang arab tak? =)

ok. next week last exam week dan kitorang mungkin merupekan orang terakhir yang pegi dewan jawab exam. heh ! tau tak? last paper adelah paper yang mungkin jodoh aku sepanjang sem ni --> computer network n system..

ok2,.tak mau cite pasal exam. semue orang amik exam kan..so semue menghadapi tekanan perasaan yang same..
ape yang semangat aku nak katekan disini adelah....
" weh tak sabo dowh nak balik umah..!!!!!"
kan??

=p

ape ade kat umah.?
umah saye best..
umah saye sejok..
umah saye beso..
dan paling best..
umah saye ade mak ngan abah saye..
^^
best !
tak saba nak balik dating !
hoyeh hoyeh !

ok tak payah nak suke sangat sebab ade lagik 2 paper..
moh setady lagi !