Wednesday, February 22, 2012

Merepek xde kije !

Assalamualaikum =)

Aku benci lah ! Tiap kali nak buat entry baru, pening kepale nak pikir ape tajok yang amat2lah sesuai dengan cerite yang aku nak sampaikan. Natijahnye, teknik penyampaian cerite aku memang fail dengan tajuk. Haih !

Ko tahu? Pagi ni bukan main lagik perot aku meragam. Tak selese betol. Nak kate lapo, semalam due bijik beger da aku telan. Nak kate cirit, takde pulak simptom2 yang tersebut. Mungkin cacing dalam perot nak makan beger McD? Ko jangan carik pasal cacing ! Duit ptptn tak masuk lagik. Nak cakar dinding sekarang memang tak dapat ape2 hasil la jawabnye.

 Ha kalo korang sume nak tahu, aku dah pon memulekan semester baru tanpe duit ptptn yang dijangke masok minggu depan. Ibarat kais pagi simpan sampai ke petang la. Dan yang terbaiknye, hari pertame memulekan kuliah, dah diberi assignment. Cemerlang? hewhewhew.

Dan hari semalam memang mencabar emosi aku. Kau tahu? Pagi2 da dapat mesej dari seorang kawan yang suspect diri sendiri mungkin dijangkiti denggi. Aku sepantas kilat habiskan dulu anime naruto, berdesup siap2 nak pegi bawak die ke klinik. Turun-turun aku da nampak cermin side mirror moto kat bawah tergolek-golek.
macam ni la lebih kurang die tergolek.

Tergelak aku sesorang. "Sampai tercabot side mirror? Dasyat betol kau nih!" *bermonolog.
Tapi kau tahu ape? Side mirror itu adelah kepunyaan aku !! Arrggghhh!! Memang aku puji lah kan kepade si pelaku yang  masih lagik misteri. Terime kasih daun keladi. Aku nampak ko buat lagik, memang aku kejo dengan sapu lidi !

Bukan main payah aku nak buat die "back to normal". Macam2 gaye aku buat. Hadoi2. Kesudahannye, aku bawak moto semalam takde side mirror. Yang ade cume batang kepade side mirror. Bangge tatkale ade mate2 yang memandang sambil sengih2 kambing.

seharian aku bawak moto tanpe yang berbulat merah !

Gasak je la kan. de emergency call. Nak pegi kedai moto tak bukak lagi. Ke bulan pon aku rase selamat lagik la sebab sebelah lagik ade. *mate keatas, kelip laju.

Okeh ! Sekarang tengah sibok nak carik tempat nak buat latihan industri. Hadoi pening lagik. Satu company da tolak cakap tak lame lagik die nak bungkus dah. Tunggu lagik reply dari diorang2. Harap2 dapat la yang dekat2 dengan rumah nih ha. amin! Takpayah dah nak pikir pasal makan2 ni.

okie dokie ! jumpe di next entry !
^^v