Monday, March 26, 2012

korang da apehal?

eh semenjak due menjak ni makin menjadi jadi pulak die cintan cinton.
aku tau lah kau da ade yang punye, tapi tak payah la nak mantol sangat.
geli!
benci benci benci benci benci benci !!!!!!!!!!!!!!!
*ok aku hide ko !

p/s: ditujukan buat pasangan yang asek update status pasal cinte padahal da ade pasangan lepastu ayat nak pasrah macam kene tinggal walhal bahagie asek kuar dating! mencik !*okgedik !

Friday, March 2, 2012

mencari datok

25 Februari 2012.

Bunyi jam yang baru je aku beli kat mydin bising menjerit disubuh hari. Owh ye, kalo korang nak tau, jam ni memang sengaja aku beli sebagai pemangkin untuk aku bangon sesuboh hari. Sangat berkesan. Kenape aku nekad nak beli? Sebabnye, semester ni berderet seminggu kelas start pukol 8 pagi *berdarah hidong.
Dan kalo korang jenis yang suke berangan main2 air dalam bilik air, cuci bilik air pastu baru nak mandi, aku syorkan korang beli jam ni supaya dapat bangkit awal pagi. Contohnye seperti aku. Solusi kepade permasalahan aku ni, aku terpakse beli jugak. So, untuk lebih manje, aku bagi name jam baru aku ni "MANJE". Manje kan? suwwwit kot !!

meriahnye la..
'
bunyik yang hebat datangnye dari sini. !


Owh okie sudah ! lepas je manje kejotkan aku, berdesup aku siap. Dengan barang yang tak kemas satu hape pon lagik, dengan baju yang tak tau nak pakai yang mane satu, dengan tudung yang belom bergosok, sumenye aku siapkan sepantas kilat tahap kelajuan cahaya ! Kau tahu aku nak pegi mane? Ye ! *sambil menggengam tangan, kembangkan hidung, mate keatas, mulot ala2 comel.
Gunung Datok destinasi dituju. Bas pukol lapan, pukol 7.45am aku baru terhegeh-hegeh nak kuar rumah ! Salah sendiri !

Aku nak cite lebih pon xtau nak gambarkan dengan kate2. So, tengoklah hasilnye aku mencari datok di Gunung Datok. muehehehe........

Sebelom naik, tunjok kuat !

Partner saye ! Bajet cool je. haha

Geng saye. Muke semangat giler.

Gambo yang kat atas ni masing-masing muke cerie, excited, gumbira dan semangat tahap maksimum. Semangat nak naik bas. Tido ! Sebab memasing bangon awal gile. haha.

 berjalan ke kaki gunung.

kaki bukit. penat !

posing abis kat kaki bukit.

Bile da panjat, amek kau ! haha

ponat bebeno. mano poie air den ni ha..alahai~

guider kami !

masih lagik cool ! power !

Kawan aku yang sorang ni sampai puncak dulu daripada aku. Kelajuan kuase kude tahap 4 aku rase. Yela, sebelom naik, abis satu tin redbull ditelan. Aku? biaselah......

kepenatan weh !

5 minit kemudian......

the view..

Bile sampai puncak, tengok pemandangan, Subhanallah! Cantik ! Indahnye ciptaan Allah ! Hilang sume penat. Berbaloi rasenye !
Walaupon sebelom ni aku tobat tak nak naik gunung lagik lepas naik Gunung Ledang, tapi kau tahu ape? Penat yang dirasai berbaloi bile da sampai puncak ! Dan aku jugak tobat tak nak naik lagik dah Gunung Datok ! Tapi bile ade yang ajak, takkan nak tolak pulak? kan?  =)