Friday, May 4, 2012

accidently accident.

Assalamualaikum, ape kabo uols? Semoge sihat dan ceria selalu. Buat yang sakit, semoge diberi kesihatan, diberi kesembuhan dan juge diberi semangat super power rangers untuk menghadapi hari-hari seperti hari ini esok dan akan datang. Ingat ! Sakit penghapus dose, ^_^

okeh cantek !
okeh hensem!

Berbelit-belit jugak lah lidah nak menyebot tajok entry aku kali ni. Bajet orang putih. Nak speaking je kau ! Okeh ! "Accidently accident"???

Baru beberape hari ni aku dapat berite yang mendukecitekan. Member aku accident beb ! langgar van beb ! die naik moto beb ! Walaupon aku dan member tu tak serapat A dan B, tapi sebab da namenye kawan, aku pon susah hati. Sepailang-pailang aku nih, aku mudah tersentoh tahu?! Tengok luke-luke kat kaki, muke, badan dan tangan, aku dapat bayangkan betape diorang kental beb tahan sakit. Sedangkan jerawat yang tumboh kicik kat muke je aku da menjerit-jerit nak picit, inikan pule luke yang lagik beso dari jerawat yang merate kat badan. 

Nyilu beb bile aku tengok luke-luke diorang. Sedih pon ade. Empeti apetah lagik. Nak tangkap leleh, aku kene cool beb. Aku kakak kawasan kot ! *perasan. Padahal malu sebab member ramai. 

Orang kate, bile naik motor, kalau tak jatuh, tak luke, make tak sah! Sinonim bile naik motor akan merase jatuh motor. Teringat kisah mase aku mude-mude dolu. Baru-baru bawak motor. Baru belajar jadik pailang. Pergh. Bile ingat-ingat balik, tersengih-sengih macam kerang busuk aku sensorang. Mane tak nye, sedih ade, kelako pon ade. Haih.

Accidently accident kali pertame:
situasi : baru pandai bawak motor keliling rumah, bajet nak pegi kedai beli bawang sebab mak suruh.
mangsa : aku + motor honda lampu bulat taon 90-an kot.
tahap kecederaan : calar sikit-sikit + malu.

Aku start motor. tolak motor turun bukit. Tak masok gear sebab aku bajet kalo masok gear, turun bukit laju macam roket. Akhirnye, sebab tak masok gear punye pasal, memang motor tu turun bukit laju macam roket, break punye break, masok jugak semak kebon kelape Ramli depan rumah. Dah jatoh tengok kiri kanan, xde orang, lekas-lekas bangon. Angkat motor. Preng preng prenggggggg pegi kedai buat-buat macam xde ape ape jadik.

Accidently accident kali kedue:
situasi : da pandai bawak motor. anta adik pegi sekolah agame.
mangsa : aku + motor besa sikit=modenas
tahap kecederaan : luke-luke + malu.

Lepas adik turun motor, aku teros jalan balik. Kebetolan jalan dekat dengan kedai runcit, sebelah rumah mek klate. Dan kebetolan juge, time tu ramai pulak mokcik-mokcik dok sembang-sembang petang.

aku : preenngg prennggg preeennnggggggg
mokcik-mokcik: pot pet pot pet
aku : preeennnnggggg
mokcik mokcik : pot pet pot pet
sampai kat selekoh, aku brek mengejot sebab ade orang gile bawak kete laju dalam kampong. puuiihhh !
aku : aaaaahhhhhggghh....maaaakkkkk..
mokcik-mokcit: .......
Sekali lagik jatoh motor, brek dekat kawasan berpasir. Tercampak masok longkang yang bersemak.
aku : tak bergerak dalam longkang
mokcik mokcik: hoi ! anak meni jatoh motor. tengok sane
Sambil tu beberape jejake idaman kampong berlari dapatkan aku.
Aku? Masih tak bangon. Erm erm nak pure-pure pengsan lah. Tapi tak jadik. Aku bangon, tengok diorang da angkat kan motor. Tengok keadaan diri. Okeh baju tak koyak koyak seksi. Cakap terime kasih, naik motor, prennnggggggg balik rumah.

Accidently accident kali ketige:
situasi : balik ngaji. ujan gerimis
mangsa: aku+ kuya+budak naik beskal+motor honda bulat taon 90-an edisi renovate sikit
tahap kecederaan: parah

-aku da malas nak taip-


p/s: buat kawan yang sedang luke-luke, diharapkan tabah menempuhi hari-hari bersame luke-luke. Get well soon kawan ! ^^v