Tuesday, June 25, 2013

Bene, Classmate saye


Bismillah. 

Alhamdulillah, jumaat lepas, 21/6, selamatlah kami menjawab paper yg terakhir utk semester yang terakhir.
 Sebelom paper yg terakhir, sy pesan kat group, esok pakai cecantik, amik gambo kelas yg terakhir. 
 Dan ini mereka, classmate saye.
Bakal Engineer. Insyaallah !


Perempuan nye sikit. Lakinye ramai. Haaaa, bole cuci mata mak kalo masok kelas kami.
Awal awal dulu aku ade pesan kat mak, "mak pilihlah bakal menantu mak." *sambil tunjuk gambo kelas.
Mak aku? "Krik krik krik." *tak layan.
Bahahahaha. 

Empat tahun kami bersame. Dari mule mule aku pakai kasut itam lekat-lekat satu semester, sampailah kasot aku da sedikit bergaye, berjename tom, yang sebelah tapaknye terbacot ilang ntah kat mane. Budak coki, yang pakai baju melayu oren tu selalu tanye ;



*Ye, cinonet name diorg bagi. Menampakkan aku yang paling kecil comel dalam kelas.
Net singkatan dari cinonet. 

Dan aku macam ;


Haha, memang saje carik pasal budak coki ni tanye pasal kasot lekat lekat kaler itam yang skema yang aku pakai sepanjang semester satu dulu. Mahal hoi ! Jename Bata tuh ! haha


Entry kali ni saye tujukan khas untuk classmate saye. Walaupon kami takde dinner or vacation ke mane mane, tapi bile disuruh berkumpol, inilah kami. 


Selama empat tahun bersama ni, ade jugak cinte berputik. Yela. Hari hari berjumpe. Haha, macam macam. Chinese kelas kami the best ! Sporting ! Tak kedekut ilmu. Tak lokek bantu membantu. 
Budak laki pon macam tu. 
Walaupon hantu, bagi aku mereke bersatu. 
Haha. 


Terime kasih kawan untuk segalenye.
Terime kasih  untuk segale perkongsian nota, tips, nota kecik dan sebagainye.
Buat emy, guru setady kami,
Terime kasih.

"Kita bertemu kerana ilmu, berpisah kerane cita-cita."

Till we meet again friends !
^^v

Friday, April 12, 2013

Perak::: The end.

Bismillah.

Untuk pengetahuan korang, aku tak penah buat entry yang bersambung macam ni. Disebabkan kesebokkan sebagai final year student, baru la dapat disiapkan. Da lame da tulis, tapi......ah paham paham la yop !

Okeh, meh sambung cerite entry sebelom ni.
Lame simpan. Takot basi pulak.


Day 2: Make up. Kendarat.

Tido malam tadi nyenyak betol. Penat punye pasal. 

Subuh. 

Sape bangun dulu pon aku tak hengat. 
Tapi pagi tu agak gopoh sikit. Ummi celik mata je terus lari pegi rumah sebelah dengan muke sememeh beserte taik mata kering die. Kitorang yang tinggal ni berebut nak masok bilik air, mandi ! 

Lama.

Kat luar rumah, dah mule dengar suare orang membuat kerje. Kentung kentang sudip berlage. Buat sarapan.

"Eh ! Sarapan???"


Rab tengok Zaf, Zaf tengok Moon, Moon tengok Zetty, Zetty tengok Aini, Aini tengok Aida, Aida tengok Roz, Roz tengok aku, aku dalam toilet. Eh? 

Semalam, mase briefing, salah satu tugasan yang diberi adelah membantu mokcik-mokcik membuat sarapan.!

Tapi....??? *bace sambil muke berkerot. Camre zoom dekat, makin dekat, makin dekat macam cerite indon.


Mission failed.


Sarapan da siap dan kitorang masih tunggu turn nak mandi. Al-maklomlah gadis gadis bersiap. Lame la jugak. Ummi datang ketok-ketok tingkap.

"Bangun hoi."

Sekali lagik.

"Sarapan hoi."


Dan selepas itu, sesi melajukan pergerakkan pon bermule. Mandi laju. Bersiap laju. Dendorang yang da siap awal, keluar dulu. Makan dulu. Yela, tak manis pulak kalo reramai keluar lambat.

Laju. Laju. Laju.


Walaupon demikian, masih ade yang keluar sarapan, angkat barang, setting tempat tarok telur tanpe mandi. Dan aku salah seorangnye. Nak tunggu siap mandi, mungkin akan makan lebih masa.

Tapi jangan risau. Keluar tanpe mandi pon bukan orang tahu. Cuci muke, gosok gigi, pakai bedak, sapu gincu. Tampo tampo sikit muke kasi ilang bengkak bangun tido. Pastikan taik mata dah dicungkil keluar. Siap!


Keluar.

Badang Utem.


Kendarat import dari melake.


Angkat barang, susun telur, guling meje, angkat barang lagi, siap. Bahagi kumpulan, dapat tugasan, carik partner. Siap !

Ha ! Jangan ingat seharian kitorang tak mandi okeh ! Lepas setting tempat, angkat barang sume siap, baru kitorang masok bilik untuk mandi dan bersiap. Tapi satu aku nak bagitahu..........


mase sarapan tadi.................






teh tarik die...............







GILER MANTAP hoi !!!!!


Okeh dah.


Mandi.

Siap-siap. 

Pakai mekap.


Haaa.. Time ni, bakat terpendam Zaf, Roz, Moon terselah bak bintang yang bercahaye "bling bling". Sorang-sorang die dandankan. Pakaikan gincu, eyeliner, eyeshadow, segale jenis eye punye barang, pastu nak kasi merah pipi, pakai bende lain pulak. Haaaa. Amboi kau kendarat ! Ade yang tolak-tolak malu, tapi mahu. Alololo.


Dandandandandandandandan


Dan hasilnye.........



Taraaaaaaa!


Kelas kau nyah ! Kendarat main mekap mekap. Kemain cantik ! Kalo kat kampung aku, orang yang kendarat ni tepek bedak, sapu gincu, jage bangsal. Kan?

Lepas mekap mekap ni, tangkap tangkap gambo pulak. Jarang nak jumpe muke memasing dipenuhi warne mekap camni. Pegi kelas pon tak macam ni kau tahu? Lepas mekap, jalan pegi bangsal. Wah! Mase keluar rumah tu, umpama retis, sume susuk mate memerhati kami ! Langkah menjadi slow motion. Sinar cahaye ntah datang dari mane-mane, angin kuat dan.....

Ok hyperbola. ekekeke


Jage telur, tuang air, ngorat abang katering.

Haaaaaa.


Ramai. 

Penuh. 


Tak surut-surut tetamu yang datang selagi tak tutop kaunter. Seriyes.


 Penat. Seronok. Kenyang. 

Tapi,

Kitorang pelik....

Moon ngan Zetty begitu santai, tenang dan gembire.


Kenape?


Moon and Zetty spotted !


Melawat kaunter orang, amik gambo, makan. Sempoi ! Haha. Kitorang pulak, tak puas hati. Eh mane aci, kitorang tak cukop tangan bagi telur tuang air ngorat abang katering segale bagai, korang jalan jalan?????
Sambil buat keje sambil tengok diorang. Pandang kaunter Zaf ngan Aini. Diorang pon same. Bengkek je. 

Kitorang perhatikan je budak Moon ngan Zetty ni. Bile Zaf pandang kaunter kitorang, kitorang pandang kaunter Zaf, masing masing paham. Yang tersirat dah tersurat hanye dengan jelingan mate. Amboiii ! 

Lepas orang da susut sikit, baru bahan diorang. Haha. 



Petang. 

Kaunter tutop. 

Penat. 

Tido. 

Mandi.




Pengantin.


Lepas maghrib, ade sesi bukak hadiah. Hadiah yang paling aneh dan menarik adelah batu lesung. Punye banyak diorang balut. Menarik. Ok da dapat idea nak bagi korang adiah ape kalo kawin nanti. Mihmihmih


Lesung Batu


Makan lagik. Lepas nasik, suap kek pulak. Banyak kami makan. Makan makan makan. Bubur makan, ayam makan, sume makan. Makan punye makan, seronok borak borak, gelak gelak, makcik ummi masok.

Lebih kurang plus minus macam ni la makcik die bagitau.

"Dalca ni da basi, buang je la yep"


Kebetulan makcik ummi dekat dengan aku, aku tengok. Senyom. Sambung makan. Dalam hati

"Fuh. Selamat!"

Tak tahu le aku yang lain dengo ke idok. Sedap je makan. Jadi, aku assume diorang pon selamat. Makan makan makan makan. Bubur kacang sedap. Kek pon sedap.


Lepas makan, begambo pulak dengan hadiah.


Gembire.

Ye gembire.


Yang kat kusi pengantin kemain !



Gembire ye. Ha makan makan.


Botol ganti bunga pon bole la roz.



Dah sudah makan isi perot, balik rumah sebelah. Aktiviti bebas. Ade yang da selamat masok alam mimpi.  Aku tak dapat tido. Ingat nak menajamkan skill tangkap gambo, tapi end-up amik gambo sendirik. Tak lame lepas tu Roz Aida Rab join. Posing yang aneh-aneh. Mimik muke aneh aneh. Selebet.


Gile. 


Lepas penat main tangkap gambo sendirik, join diorang tido....krroohhh



Kau tahu ape terjadi selepas itu?



Sesi kejar mengajar bermule...



kejo ape?
.......

.......
.......
.......

Jeng jeng jeng..


Day 3: Tragis, Jalan Jalan, Balik.

5.00 pagi


Rab tersedar.
Perut memulas mulas
Tak bole tahan
Lari sepantas kelajuan cahaye pegi toilet.





Ah !
Terkunci ! Ade orang kat dalam mengalami nasib yang same. Tapi siape?


"Sape kat dalam hoi?"
...
...

*Krik krik krik


Terlalu fokes.
Tak bole jadi.


Lari lagik.



Carik toilet belakang.
Segale isi perot mintak dibuang.
 Lekas !


*lebey kurang mcm ni la kot situasi diorang pagi tu. Mane nak tau. Kitorang sume masih membute lagik.

zzzZZZZ



Pagi.


Rab mule menyiasat kami. Sorang sorang.

"Korang sakit perot x?"

Aku menggeleng. Aku perhati muke geng lain satu-satu. Zaf, Aida, Roz, Aini, Zetty. Muke sayu, angguk-angguk kepale. Semuanye sakit perot. Semuenye kejo toilet.
Tragis sungguh!


Tapi ini baru tragis pertama.


Aku tgk Moon. Senyom. Die seperti aku. Sihat.


Walaupon sakit perot, sarapan pagi tak tinggal. Lepas sarapan, Ummi bawak jenjalan Kuale.

Tapi tu la. Kalo da sakit perot ceret beret, payah nak kemane mane ni sebenonye. Asek nak kejar toilet je.

Nak naik bot singgah toilet.
Nak makan cendol dan lakse singgah toilet.

Paling tak bole blah, mase tengah shopping dalam Arena KK. Berlari lari sambil pegang perot, tertunduk tunduk, muke berkerot orang tu, pusing carik toilet. Sakit perot punye pasal. Tak menahan hoi ! Hihi

Aku kate " kentut je la, lepaskan angin yang beracun tu". Logik jugak. Kekadang dengan kentot dapat ilangkan rase sakit perot.

Ummi pesan " Sakit perut nak cirit tak boleh sembarangan kentut weh. Rase die tu macamm...erm,..ish ! Lain. Ko penah tak?." Pengalaman da banyak tu.

Ye. Betul kate ummi. Korang jangan memaen tau. Sakit perot nak cirit tak bole ditahan tahan. Lain macam sikit sakitnye. Memulas mulas ! Ko nak kentut perlahan, lepas pelan pelan pon takot. Rase tak selamat.  Bukan takutkan bau kentot, tapi takotkan isi perot keluar seiringan dengan kentot. Kalau dalam rumah ok lagik. Kalau tengah shopping?


Haaaaaa.


Ok taknak cakap dah. kakakaka



Makan cendol, makan lakse,
Naik bot, round istana,
Singgah Masjid Ubudiah.


Model baju renang. Eh ! Jaket lah !



Masjid Ubudiah, Biah, Tragis 2, Muzium Diraja



Aku tidak mahu bercerita lanjut pasal kisah tragis 2. Mahu tahu? Oh, tragis sungguh. Sakit perot gelakkan diorang. Sakit lagi perot bile denga cerite diorang sambil membayangkan mimik muke memasing. Kelako.


Lepas jenjalan makan laksa, naik bot, balik semule ke rumah ummi. Kemas-kemas nak balik melaka. Sambil tu, kejadian kejo toilet masih lagik berlaku. Sorang keluar sorang masok. Pil kecekteon diuji keberkesanan kemujaraban. Aku dengan Moon masih belum dicemari. kakaka

Malam jugak baru bertolak balik melake. Tapi, kali ni pulangnye hanye satu kerete. Ummi mahu tinggal lebih lame. Menolong ibunye. Geng ummi stay sekali, sebab esoknye pon diorang bukan ade kelas.

Pelok ciom salam. Balik.

Tapi sebelum tu nak umumkan pemenang la ye dak?
Juare keseluruhan bagi acare lumbe kejo toilet, jatuh kepade..........

.................
.................



 Rabiah!!!!


Tahniah.





Tak terus balik. Kitorang singgah Ipoh. Gerbang malam. Sesat jalan jangan tanye. Itu lumrah dunia. Terserah pade kite, nak bertanye ke tidak. Malu bertanye sesat jalan. Ye dak?



Aini 1.

Aini 2.

Kenape gambo Aini? Sebab die je yang posing senonoh. Yang lain, sememeh nak gile. Berkilat muke. Kalau campak ikan boleh jadi ikan goreng aku rase. Kakakaka. Kalo aku uplod, tak selamat aku dudok melake. Gile. Jangan memaen dengan bonzer!



Gerak balik dalam pukol 12 lebey kot.
Dugaan betol nak berjage temankan si biah memandu. 

Roz dengan Aini konon beli mentos.
Konon minom Redbull.
Masok kete, pengsan sampai ke melake.

Tak bole blah, mase Roz gelak nak gile disebabkan pau.

Eh apesah minah ni? Ngigau makan pau? Tercekik pau?

Gelak. Gelak Gelak.

Suke bebeno.
Terase nak gelak sebab denga die gelak.

"Kenape Roz?"

Sambil gelak, sambil makan pau, die kate...

"Abang tu salah bagi pau....kekekekekekek
Aku mintak kacang,....kekekekkekekek 
Die bagi kaya...kekekekeke
Patutla rase lain. ekekekekkeke"


Eh budak ni. Tebiat? Sepatutnye marah sebab abang tu salah bagi pau, ni gelak bagai nak gile. Kitorang pon gelak sekali. Geli hati tengok Roz yang berkelakuan pelik. ekekekekkeke. 

Ko ! Ye ko yang bace ni! Yok gelak macam Roz !

*kekekeeke menggambarkan yang Roz gelak setiapkali die cerite. Seriyes.


Sampai melake jam 5 pagi.
Bagi message kat ummi, bagitahu selamat sampai. Tido.



Haaaa. Abis pon. Panjang nau. 


Btw., Pengalaman yang seronok. 
Terime kasih ummi sekali lagik. 
Lepas ni trip pegi mane pulak?


Johor jom !

:)





Sunday, March 24, 2013

Perak::Day 1: Bertolak.

Assalamualaikum orang kampong hoiiiiiiiii ! ape kabo engkorang semue? sihat belake ? Alhamdulillah, masih ade kesihatan untuk bace entry aku kali ni. aiiccceh !

Weekend yang lepas, aku menyebokkan diri pegi ikot rombongan ninja (budak rumah Rab) ke Kuala Kangsar, Perak. 9 orang, dua kereta. Amboih ! Ramai beno. Ni rase kalo diorang g gerak rumah aku bawak due kerete, mau pengsan mak aku, roboh rumah. Riuh hoi ! Haha.

8 orang + aku = 9 orang


Alhamdulillah, selamat pergi dan balik. Perjalanan sangat mencabo la rasenye. Macam-macam jadik. Itu la, ini la. Kelako. Sebelom aku cerite lelebih.............

Pertame sekali :

Ucapan berjuta juta lemon terime kasih la buat Ummi, yang sudi mengajak kitorang datang walimah abang sulung beliau. *tepukan gemuruh buat ummi !!!

Google.


Sudi sediekan rumah untuk kitorang main pondok-pondok, sediekan makan minom yang super pedas dan best, bawak jenjalan Kuala Kangsar, naik bot, belasah cendol ngan laksa telur goreng...dan dan dan....ah, banyak sangat. Terime kasih juge atas layanan yang super duper best, ayah ngan mak yang super sporting, pengantin yang super sweet, dan family yang super happening. Tak kekok, tapi malu tu tetap ade. heeeee :)

Day 1: Bertolak.

Pukol 1ptg aku baru nak packing barang. Baru kompem nak ikot la katekan. Siap itu ini, pukol 3 lebey jugak la kot kitorang baru gerak. So, dalam sembilan orang tu, kite bahagikan kepade due team. Team Ummi, ngan Team Biyah. Team Biyah ni kire team kuat la sebab ade 5 orang. Bonzer semuenye, kecuali aku dgan aini. Ihik3. Team Ummi pulak, 4 orang semuenye. Halus-halus, yang kalau tiop tu boleh terbang. Ahaks !
Hyperbola tak aku? Ok maap-maap.

Keluar dari Tol Ayer Keroh, Team Ummi da hilang dari pandangan. Amboi ! Laju kau nyah ! Jumpe dekat RnR Dengkil pesannye.

Yang team biyah, gagau carik stesen minyak. Masok perhentian Ayer Keroh, taknak isi sebab katenye ade lagik kat depan. Makin kedepan, takde pon bayang-bayang stesen minyak. Nak masok yang dekat restoran jejantas memasing ragu-ragu, dan lantas teruskan perjalanan. Paling dekat pon kat RnR Somban.

Biyah tengok level minyak. Then tengok co-pilot die, Aida. Tengok minyak lagik, dan baru tengok kami, penumpang dibelakang melalui cermin pandang belakang. Kami balas pandangan Biyah. Roz, salah sorang penumpang dibelakang, pelok aku. Aini, juge penumpang dibelakang, berpelok jugak, tapi pelok diri sendirik. Peloh membasahi diri memasing. Bukan takot tapi panas.

Biyah pejam mate, bukak balik. Pejam lagik. Lama....baru bukak. Tak bole jadik ni. Kene isi minyak jugak. Kalau teruskan ke RnR Somban, maka, akan katanglah kami semue menolak kereta. Akhirnye, Team Biyah masok Simpang Ampat isi minyok. Dan Team ummi semakin jauh meninggalkan kami.

Macam drama tak?

Agak lame jugak aku rase Team Ummi dok tunggu kitorang dekat RnR Dengkil. Kitorang sampai tu tengok Ummi, Moon,Zetty ngan Zaf da siap makan. Siap makan, solat segale bagai, barulah meneruskan perjalanan. Seperti biase, Team Ummi gerak dulu dan jauh meninggalkan kami.

RnR Dengkil.


Perjalanan Team Biyah agak menyeronokkan. Mentos dijadikan bahan utuk menghilangkan ngantok. Eh kejap ! Menghilangkan ngantok???

*Bukan untuk Roz kot.


Ermmm..nak upload tak gambo Roz tido ek?
Ihihihihi.


Aini gigih berjage, nak pastikan siape antare kami tewas dulu. Aida yang kat depan, dok menyuap ikan bilis kat mulot Biyah dan juge diri sendirik. Sedap barangkali rasenye, sampai tak toleh kami penumpang di belakang. Usik mengusik, gurau bergurau, pukol memukol, akhirnye sunyi. Bukan tido, tapi menghayati permandangan sambil ditemani lagu dari radio. *Roz curik2 tido. kikikiki

Perhentian seterusnye di RnR Tapah. Team Ummi bagi message. Lagik 10 minit nak sampai katenye. Team Biyah signboard Tapah pon tak jumpe lagik. Jauh bebeno rasenye ditinggalkan.

Sampai kat sane, solat, buang mane yang patot, terus gerak. Mase ni Team Biyah lead sebab Team Ummi pegi borong buah. Rase eksited yang amat sebab lead. Penumpang gile gumbire. Tepok-tepok tangan. Kahkahkah. Team Ummi kene tinggal hoi!.


Terowong.

Namun begitu, kukire panas hingga ke petang, rupanye hujan di tengah hari. Punyelah kitorang kagum nengok terowong sambil amik gambo, santai-santai, Ummi memotong penuh gaya, mutu, keunggulan didalam terowong tersebut. Team biyah tergamam. Perhatikan savyy biru berlalu. Senyap.

5 minit.

Bising.

Riuh!

Mate biyah bersinar ! Aura gelap menyelubungi Team Biyah. Pedal minyak ditekan.

Laju.

Savyy biru itu mesti dibelakang. Mana bisa dia di hadapan.

Skill ditunjukkan. Corner baring dipersembahkan.

Dengan penuh susah payah, savyy biru berjaye ditewaskan. Team Biyah laju ke depan. Dan akhirnye, bertemu sinar dihadapan !

Exit Kuala Kangsar. 


Yeahh ! Kami sampai dulu. Jumpe di Tol Kuala Kangsar ye Team Ummi. Ihihihi. Penumpang belakang gumbire. Hampir terlompat Aini dan Roz akibat ke'eksited'annye. Aida, tanpe menoleh kiri kanan, terus capai purse, konon nak keluarkan duit. Ikan bilis dicampak entah kemane. Biyah senyum kepuasan, lebih tepat, senyum jahat. Laju membelok ke kiri. Diperhatikan cermin sisi. Savyy biru diteliti.


Diharapkan pelangi selepas hujan, namun.........


Ape yang jadik?

..
..
..

Kitorang terlepas tol hoi !
Bajet nak sampai dulu.
Tu la. Tuhan da bagi dudok kat depan, berlagak pulok. Kan da terlepas.
Selepuk dapat.
Terlepas tol terus.
Kelam kabut. Message salah seorang Team Ummi.
Suruh undur balik. Mane boleh.
Signboard disalahkan.
Senyap.

Suasane sayu menyelubungi kerete Biyah. Aida masokkan balik duit dalam purse. Penuh penyesalan sebab tak perhatikan signboard dan jalan, dan lebih sayu, ikan bilis entah kemane. Kami kat belakang, terkebil-kebil. Menyesal jugak sebab terlalu gembira.

Kami teruskan perjalanan untuk buat u-turn. Next exit is Cangkat Jering. Bukan tangkai jering. Jauh jugak. Tapi redha kan ajelah. Bende da nak jadik. Salah sendirik. Rupenye Ummi da bunyikkan horn die. Kitorang tak denga. Karok dalam kerete tak hengat ! Haha. Padan muke. Risau jugak dimarah.

Kami kene marah tak? Bertumbok tak lepas tu?



Tak tahu. Tapi pesanan dari ummi sepertinye die geli hati. Kelakar barangkali. Sangat tidak disangka bukan? Yang berada didepan pon belum tentu sampai dulu.

Selepas buat pusingan, akhirnye sampai jugak ke Tol Kuala Kangsar.


Selamat Datang ke Kuala Kangsar.


Nampak motor disebelah savyy biru. Oh hei ! Itu pengantin baru okeh ! Dan selepas itu, perjalanan kami dieskot oleh pengantin baru.


Pengantin Baru.


Tak lame, mungkin dalam 5 minit. Sampai. Nampak khemah. Banyak!. Keluarge Ummi menyambut kami dengan meriahnye. Dijemput makan. Ibarat orang mengantok disorong bantal. Mule-mule malu. Segan-segan. Namun, perot yang lapo mane boleh ditahan. Makan. Kisah kami terlepas tol menjadi bahan. Briefing sekejap untuk hari esok. Tugasan diberi. Siap dengan bunge kendarat. Check in bilik. Tido.


Agihan tugas.


Bunga Kendarat.


Sebilik sembilan orang. Padat. Tido dengan kawan-kawan, rapat macam mane pon, sempit macam mane pon, pasti menyeronokkan walaupon sakit-sakit badan. Sejuta cerite boleh dibangkitkan keesokkan paginye. Mane yang berdengkor, mane yang tido macam askar, mane yang kaki curik selimot, mane yang konker bantal, mane yang konker tempat tido, yang kene kentot la, kaki dimuke, kepale dibawah dan macam macam lagik, pasti menjadi cerite indah dipagi hari. Menggelikan hati. Kan?

Dan...
Keesokkan harinye............


.............
;;;;;;;;;;;;;
;;;;;;;;;;;;;

Aku sambung kat next entry la. Banyak sangat bosan pulak.
Lebih advanture! Lebih mendebokan ! Lebih banyak gambo.
Yeke?
Jumpe kat next entry yow !

adios~









Friday, January 11, 2013

kawin kawin

kawin?
die da nak kawin?

biarlah
jodoh die da sampai
salah sorang geng langsat bakal kawin.
tak lame lepas tu sorang lagi bakal menyusul.
semuenye geng.

oh,
dulu.
lumbe basikal same-same
digigit semut api same-same
dimarah, dicubit pon same same

aku masih ingat.
hingus kau yang meleleh
aku masih ingat
bontot kotor kau yang berpasir
aku masih ingat
air mata kau yang mengalir

senyum aku terkenang dulu.
masakan tidak.
kau seteru ku.
tidak bole kurang
mesti nak lebih
kau juga.
cuma da besar ini saja kita biasa biasa
baru bole berpikir agaknya
yang pekerjaan dulu hanya sia sia

hahaha
tahniah
dari aku dan keluarga.
moga kekal hingga hujung nyawa
dan dibawa ke syorga.

dari aku;
seterumu
:)